Urari si Mesaje de Craciun in limba Germana

In aceasta lectie oferita de CursuriO.com veti invata urari si mesaje de Craciun in limba germana cu exemple, sfaturi generale si de pronuntie.Urări, mesaje şi cuvinte uzuale folosite de Crăciun în limba Germană.
Urările sau mesajele de Crăciun trebuie să vină din inimă, prin urmare, cu ajutorul nostru veţi învăţa să formulaţi singuri un mesaj sau o urare de Crăciun în limba Germană. Pe această pagină veţi găsi: exemple de mesaje şi urări în Germană, cuvinte uzuale folosite de Crăciun în Germană, traduceri, sfaturi de pronunţie, etc.Vom începe cu elementele esenţiale, şi anume, vom învăţa cum se traduce, se scrie şi se pronunţă cuvântul Crăciun şi expresia Crăciun fericit! în limba Germană. Cuvântul Crăciun în limba Germană se traduce Weihnachten şi se pronunţă 'vai-nah-tăn'. Acum să vedem cum se spune Crăciun fericit! în Germană. După cum am învăţat mai devreme la Crăciun germanii spun Weihnachten, problemele încep atunci când vrem să spunem fericit, deoarece, la fericit germanii spun în multe feluri (glücklich, zufrieden, froh şi fröhlich), din cele patru variante doar două sunt exact ceea ce căutăm noi, şi anume: froh şi fröhlich; toate cele patru variante fiind adjective pot reprezenta mai multe însuşiri, spre exemplu: glücklich mai reprezintă şi norocos iar zufrieden mai reprezinta şi mulţumit; de aceea variantele corecte sunt froh (fericit; bucuros) şi fröhlich (fericit; vesel), în concluzie, dacă vrem să spunem Crăciun fericit! în limba Germană vom avea două variante corecte din care să alegem, si anume: Frohe Weihnachten! (pronunţia: fro vai-nah-tăn) şi varianta a doua Fröhliche Weihnachten! (pronunţia: froi-li-he vai-nah-tăn).În continuare, veţi învăţa cum să folosiţi cuvântul doresc în diferite expresii folosite de Crăciun în limba Germană. Dacă doriţi să spuneţi în mod formal vă doresc... sau vă urez... în limba Germană veţi spune Ich wünsche Ihnen... (pronunţia: ih viunşe inăn), dacă doriţi să spuneţi vă doresc... sau vă urez... în Germană unei persoane apropiate în mod informal veţi spune Ich wünsche dir... (pronunţia: ih viunşe dia); acum să vedem cum putem folosi Ich wünsche Ihnen... şi Ich wünsche dir... în expresii de Crăciun, spre exemplu: dacă vreţi să spuneţi Vă doresc (urez) un Crăciun fericit! (formal) în limba Germană veţi spune Ich wünsche Ihnen frohe Weihnachten! (pronunţia: ih viunşe inăn fro vai-nah-tăn), daca vreti sa spuneti Vă doresc (urez) un Crăciun fericit! (informal) în limba Germană veţi spune Ich wünsche dir frohe Weihnachten! (pronunţia: ih viunşe dia fro vai-nah-tăn). Dacă transmiteţi urări din partea mai multor persoane (de exemplu din partea familiei dvs.) şi doriţi să spuneţi "vă dorim..." sau "vă urăm...", atunci veţi spune "Wir wünschen Ihnen..." (pronunţia: via viunşe inăn), spre exemplu: dacă vreţi să spuneţi "Vă urăm (dorim) un Crăciun fericit!, veţi spune "Wir wünschen Ihnen frohe Weihnachten!" (pronunţia: via viunşe inăn fro vai-nah-tăn).Mai jos veţi găsi un tabel ce conţine cuvinte uzuale folosite de Crăciun, aceste cuvinte vă pot fi de ajutor atunci când doriţi să purtaţi conversaţii în limba Germană despre Crăciun sau când veţi crea un mesaj personalizat de Crăciun în limba Germană.


Vocabular de Crăciun Român-Englez:
RomânăGermanăPronunţia / Se citeşte:
Ajunul CrăciunuluiHeiligabendhai-lih-abănt
Ajunul CrăciunuluiWeihnachtsabendvainahţ-abănt
a cântasingenzin-găn
BiblieBibelbi-băl
bomboaneSüßigkeitenziu-zih-cai-tăn
bradul (pomul) de CrăciunTannenbaumtanen-baum
bradul (pomul) de CrăciunWeihnachtsbaumvainahţ-baum
bulgăre de zăpadăSchneeballşne-bal
cadouGeschenkghi-şenc
Cei Trei MagiDie Heiligen Drei Königedi hai-li-găn drai chio-ni-găn
colind(e)lied(e)lid(ă)
colind de CrăciunWeihnachtsliedvainahţ-lid
CrăciunWeihnachtenvai-nah-tăn
fulg de nea (de zăpadă)Schneeflockeşne-floche
fursecuriKeksechec-se
fursecuriPlätzchenple-ţien
hornSchornsteinşorn-ştain
îngerEngelengăl
jucărieSpielzeugşpil-ţoig
lumânareKerzecherţe
luminiLichterlih-tăr
Lumini de CrăciunWeihnachtsbeleuchtungvainahţ-be-loitung
Lumini de CrăciunWeihnachtslichtervainahţ-lih-tăr
Moş CrăciunWeihnachtsmannvainahţ-man
om de zăpadăSchneemannşne-man
regeKönigchio-nih
sfântheilighai-lih
Sfântul NicolaeNikolausnico-laus
şemineuKamincamin
Un An Nou Fericit!Ein frohes neues Jahr!ain froes noes iar
zăpadăSchneeşne
Ziua Sfântului NicolaeNikolaustagnicolaus-tagÎn următoarele rânduri gasiţi texte în limba Germană ce pot fi folosite ca urări sau mesaje de Crăciun. Sperăm că următoarele exemple de texte să fie o sursă de inspiraţie în mesajele viitoare pe care le veţi compune pentru cei dragi.


Germană:
Ein frohes Weihnachtsfest und alles Gute zum neuen Jahr!

Pronunţia / Se citeşte:
ain froes vainahţ-fest und ales gute ţum noien iar!

Română:
Sărbători fericite (de Crăciun) şi toate cele bune pentru noul an!


Germană:
Herzliche Weihnachtsgrüße und alle guten Wünsche für ein erfolgreiches neues Jahr!

Pronunţia / Se citeşte:
herţ-li-he vainahţ-gruse und ale gutăn viunşe fiur aine efol-craihe noies iar!

Română:
Vă salut cu drag de Crăciun şi vă doresc toate cele bune într-un an nou prosper!


Germană:
Wir wünschen frohe Weihnachtsfeiertage, Gesundheit und Glück für das kommende Jahr.

Pronunţia / Se citeşte:
ai uiş iu ă meri cris-măs, meni ghifţ from santa clouz end ă hapi niu iăr.

Română:
Vă dorim sărbători fericite (de Crăciun), sănătate şi noroc pentru anul următor.Invata Germana Online - Curs Gratuit de limba Germana
Lectia 1 - Alfabetul in limba Germana
Lectia 2 - Numerele in limba Germana
Lectia 3 - Zilele Saptamanii in limba Germana
Lectia 4 - Lunile Anului in limba Germana
Lectia 5 - Culorile in limba Germana
Lectia 6 - Cuvinte Germana Romana Dictionar
Lectia 7 - Cuvinte Romana Germana Dictionar

Despre CursuriO.com - Invata Gratuit - Cursuri Online, Articole Educationale si Informationale in limba Romana

Ma numesc Andrei Ionita, sunt creatorul si propietarul site-urilor cursurio.com si edvog.com , de asemenea, am creat si detin drepturile pentru toate produsele asociate cu aceste entitati web, exemple de produse ar fi: jocuri, muzica, filme si multe altele... Imi place sa scriu articole pe subiecte pe care eu personal le consider interesante in aceasta lume, in mare parte scriu articole educationale si informationale, dar nu numai, pe site-urile mele puteti gasi si articole fara un subiect principal. In afara de a fi un scriitor de articole web, sunt si un dezvoltator de jocuri video (jocuri pc, jocuri mobile...), producator de muzica si creator video (animatii, efecte, design etc...) Daca iti plac jocurile platformer sau runner puteti sa incercati jocurile create de mine pe Steam si Google Play. Daca iti place muzica relaxanta ambientala puteti sa urmariti canalul de Youtube Edvog, profilul de Spotify, profilul de iTunes, profilul de SoundCloud sau profilul de Google Play Music. Cine stie? Poate urmatorul joc favorit sau melodie favorita va fi creata de mine :) Daca vreti sa imi sustineti proiectele, puteti sa jucati jocuri create de mine, sa ascultati muzica creata de mine, sau sa faceti o donatie PayPal, orice forma de sustinere veti alege Va multumesc si va urez o zi placuta!

Articolele mele educationale in limba romana cu ajutorul carora puteti invata o limba straina (Engleza, Germana si Franceza) au fost citite de peste 18 milione de ori pe parcursul a 8 ani de zile, in viitorul apropiat voi scrie articole educationale si informationale pe o gama mai larga de subiecte, articole care sper ca vor avea acelasi impact daca nu chiar si mai mare. In multe din viitoarele mele articole voi oferi informatii de baza, iar pentru informatii avansate va voi recomanda site-ul meu in engleza edvog.com (De ce prefer sa scriu si sa ma identific cu Edvog.com ? Raspunsul este simplu, deoarece, vreau ca informatiile si produsele mele sa fie accesate la scara mondiala) Daca nu stiti limba engleza nu este nici o problema o puteti invata pe cursurio.com la fel ca multi alti romani dinaintea dumneavoastra :) Important! Toate articolele si cursurile oferite de cursurio.com sunt gratuite.

Edvog.com / Andrei Ionita pe internet

Edvog YoutubeEdvog Google PlayEdvog SteamAI Edvog pe SpotifyAI Edvog pe Google Play MusicAI Edvog pe iTunesAI Edvog pe SoundCloudSustineti Proiectele Mele Faceti O Donatie PayPal

Comentarii