Treceți la conținutul principal

Urari si Mesaje de La Multi Ani in Germana

In aceasta lectie oferita de CursuriO.com veti invata Urari si Mesaje de La Multi Ani in Germana cu exemple, sfaturi generale si de pronuntie.


Cum spui La Multi Ani in limba germana? Daca nu stii inca raspunsul la aceasta intrebare ai ajuns pe pagina potrivita deoarece mai jos vei gasi diverse urari (mesaje) pentru zi de nastere sau onomastica in germana impreuna cu pronuntia si traducerea acestora.


Urari pentru zi de nastere = Wünsche zum Geburtstag {Viunșe țum gheburstag}

Aceste urari sunt potrivite indiferent de nivelul de legatura dintre dumneavoastra si sarbatorit/a, daca veti face urarea verbal sau daca o veti scrie pe o felicitare.

Alles Gute zum Geburtstag! {Ales gute țum gheburstag} = La Multi Ani
→ varianta cea mai comuna de a spune "La Multi Ani" in tarile vorbitoare de limba germana insa traducerea reala ar fi: Toate cele bune pentru ziua ta de nastere!

Herzlichen Glückwunsch zum Geburtstag! {Herțlihen Gliuc.viunș țum Gheburstag} = Felicitari pentru ziua ta de nastere!

Ich wünsche dir alles Gute! {Ih viunșe dia ales gute} = Iti / Va doresc toate cele bune!

Alles Liebe und Gute für dich! {Ales libe und gute fiu dih} = Toate cele bune pentru tine! / Toata iubirea si binele pentru tine!

Alle guten Wünsche zum Geburtstag! {Ale gutăn viunșe țum Gheburstag} = Toate urarile de bine pentru ziua ta!

Wir gratulieren dir ganz herzlich! {Wiie gratulirăn dia ganț herțlih} = Te felicitam din inima / sincer / foarte mult!

Zum Geburtstag wünsche ich dir alles Gute! {Țum gheburstag viunșe ih dia ales gute} = Pentru ziua de nastere va urez toate cele bune!

Mögen alle deine Wünsche in Erfüllung gehen! {Miogăn ale taine viunșe in efiulung ghe.en} = Fie ca toate dorintele tale sa devina realitate!


Formulari mai lungi pentru urarile de "La Multi Ani" :

Aceste urari sunt mai potrivite sa fie folosite in scris sau intr-un mediu mai oficial.

Ich sende Ihnen zu Ihrem Geburtstag meine herzlichen Glückwünsche. {Ih zende inen țu irem gheburstag maine herțlihen gliucviunșe} = Va trimit de ziua dumneavoastra felicitarile mele calduroase!

Zu Ihrem Geburtstag gratulieren wir Ihnen herzlich! {Țu irem gheburstag gratulirăn wiie inen herțlih} = De ziua dumneavoastra va felicitam din inima / sincer!

Ich sende Ihnen aus der Ferne meine besten Wünsche! {Ih zende inen aus de fane maine bestăn viunșe} = Va trimit de departe toate urarile mele de bine!

Ich wünsche Ihnen zu Ihrem Geburtstag alles Gute! {Ih viunșe inen țu irem gheburstag ales gute} = Va doresc de ziua dumneavoastra toate cele bune!

Möge dir das neue Lebensjahr Glück, Gesundheit sowie viele schöne Momente bringen! {Mioghe dia das noe lebens.iar gliuc, ghesund.hait so.vi file șone momente bringhen} = Fie ca urmatorul an sa-ti aduca noroc, sanatate precum si multe momente frumoase!


Dupa formularea de baza "Ich wünsche dir / Ihnen" poti sa adaugi:

Glück {gliuc} = noroc
Frohsinn {fro.zin} = fericit, bucuros
Freundschaft {friond.șaft} = prietenie
Freunde an Deiner Seite {frionde an daine sainte} = prieteni de partea ta / alaturi de tine
Liebe {libe} = dragoste, iubire
Erfolg {erfolg} = succes
Mut und Kraft {mut und craft} = curaj si putere
Gesundheit {ghesund.hait} = sanatate
Spannende Erlebnisse {Șpanende erlebnise} = experiente interesante

Lectii de baza limba Germana:
Invata Germana Online
Lectia 1 - Alfabetul in Germana
Lectia 2 - Numerele in Germana
Lectia 3 - Zilele Saptamanii in Germana
Lectia 4 - Lunile Anului in Germana
Lectia 5 - Culorile in Germana
Lectia 6 - Cuvinte Germana Romana Dictionar
Lectia 7 - Cuvinte Romana Germana Dictionar

Despre CursuriO: Site-ul nostru CursuriO.com este creat si dedicat persoanelor care vor sa studieze si sa invete ceva nou, pentru moment oferim posibilitatea de a invata limba engleza, limba franceza si limba germana. Cursurile noastre sunt gratuite si pot fi accesate online de oricine. Toate cursurile contin lectii atent analizate pentru a usura munca persoanelor dornice de a studia si invata.

Ro: Nu vindem carti, cd-uri sau alte produse, nu suntem un magazin online, nu dorim donatii de la vizitatori site-ului nostru. Nu oferim nici un fel de asigurari si nu garantam nimic, articolele de pe acest site au scop informativ.
EN: We do not sell books, CDs or other products, we are not an online store, we do not want donations from our visitors. We do not offer any kind of insurance and we do not guarantee anything, the articles on this site are for informational purposes.

Comentarii

 1. Va multumesc pentru ca ne oferiti posibilitatea de a studia gratuit.Da am ajuns in anul 2018 , dar degeaba inca santem multi romani care nu ne permitem sa ne platim un curs.Eu sant mama mai multor copii , dar degeaba lucram amandoi ca tot nu ne permitem un curs.Va multumesc inca o data pentru traducere si sa aveti sarbatori frumoase , Craciun Fericit si un calduros La Multi Ani.


  Simona B.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Ma bucur ca pot fi de ajutor si de folos pentru dvs. si pentru multe alte persoane dornice sa invete. Scopul acestui website este sa ajute romani care doresc sa invete ceva fara sa fie nevoiti sa plateasca nimic. Conceptul in care trebuie sa platesti daca vrei sa inveti nu este unul productiv si pozitiv pentru societate in general, asa ca, nu trebui sa va para rau ca nu ati platit un curs anume, in realitate cursul respectiv trebuia sa fie oferit gratuit, informatiile si stiinta trebuie sa fie gratuite si accesibile tuturor persoanelor dornice de a studia ceva anume. Bani sunt un concept, real nu au nici o valoare, sunt niste hartii pe care noi oamenii le-am valorificat prin diferite actiuni, in realitate cel mai pretios lucru este viata (existenta nu doar umana ci in general).

   Va urez sarbatori fericite si un an 2019 plin de bucurii!

   Ștergere
 2. Ma bucur foarte tare aceste cuvinte cu pronunția imi sunt de mare ajutor va multumesc frumos!

  RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu