Culorile in limba Germana

In aceasta lectie oferita de cursurio.com veti invata culorile in limba germana cu sfaturi de pronuntie si fraze de baza. Culorile sunt unele dintre cele mai importante adjective folosite intr-o limba, deoarece cu ajutorul lor, puteti descrie nenumarate lucruri: obiecte, fiinte, fenomene ale naturii, etc.

Culorile in Germana Audio-Video

Pentru a asculta culorile in germana si pronuntia acestora, va recomandam clipul video de mai jos.


Urmariti canalul de Youtube CursuriO pentru a vizualiza mai multe filmulete educationale


Mai jos veti invata denumirea celor mai importante culori in germana impreuna cu pronuntia acestora:

Romana - Germana (Pronuntie)
alb - weiß (vais)
negru - schwarz (şvarţ)
gri - grau (grau)
rosu - rot (rot)
albastru - blau (blau)
verde - grün (griun)
galben - gelb (ghelb)
portocaliu - orange (oranje)
roz - rosa (roza)
maro - braun (braun)
argintiu - silber (zilbăr)
auriu - gold (gold)

Daca doriti sa intrebati Care este culoare ta / dvs. favorita? in limba germana veti spune Was ist Ihre Lieblingsfarbe? (vas ist iră liblings-farbe) sau Welche ist Ihre Lieblingsfarbe? (velhe ist iră liblings-farbe), ambele variante sunt corecte. Daca doriti sa intrebati Care este culoare ta / dvs. favorita? in limba germana in mod informal, veti spune Was ist Deine Lieblingsfarbe? (vas ist taine liblings-farbe) sau Welche ist Deine Lieblingsfarbe? (velhe ist taine liblings-farbe), ambele variante sunt corecte. Daca doriti sa raspundeti la intrebare, puteti spune Culoarea mea preferată este... - Meine Lieblingsfarbe ist... (mai-ne liblings-farbe ist), in spatiul punctat puteti utiliza culoarea dvs. preferata.

Nuantele de culori deschise in germana se formeaza prin adaugarea cuvantului hell- in fata culorii dorite. Nuantele de culori inchise in germana se formeaza prin adaugarea cuvantului dunkel- in fata culorii dorite. In continuare veti studia exemple de nuante de culori in limba germana:

deschis la culoare - hellfarben (hel-far-băn)
verde deschis - hellgrün (hel-griun)
rosu deschis - hellrot (hel-rot)
albastru deschis - hellblau (hel-blau)

de culoare inchisa - dunkelfarbig (duncăl-far-big)
verde inchis - dunkelgrün (duncăl-griun)
rosu inchis - dunkelrot (duncăl-rot)
albastru inchis - dunkelblau (duncăl-blau)

Alte articole interesante pe Cursurio.com
Culorile in limba Engleza
Culorile in limba Franceza

Invata Germana Online - Curs Gratuit de limba Germana
Lectia 1 - Alfabetul in limba Germana
Lectia 2 - Numerele in limba Germana
Lectia 3 - Zilele Saptamanii in limba Germana
Lectia 4 - Lunile Anului in limba Germana
Lectia 5 - Culorile in limba Germana
Lectia 6 - Cuvinte Germana Romana Dictionar
Lectia 7 - Cuvinte Romana Germana Dictionar

Despre CursuriO.com - Invata Gratuit - Cursuri Online, Articole Educationale si Informationale in limba Romana

Ma numesc Andrei Ionita, sunt creatorul si propietarul site-urilor cursurio.com si edvog.com , de asemenea, am creat si detin drepturile pentru toate produsele asociate cu aceste entitati web, exemple de produse ar fi: jocuri, muzica, filme si multe altele... Imi place sa scriu articole pe subiecte pe care eu personal le consider interesante in aceasta lume, in mare parte scriu articole educationale si informationale, dar nu numai, pe site-urile mele puteti gasi si articole fara un subiect principal. In afara de a fi un scriitor de articole web, sunt si un dezvoltator de jocuri video (jocuri pc, jocuri mobile...), producator de muzica si creator video (animatii, efecte, design etc...) Daca iti plac jocurile platformer sau runner puteti sa incercati jocurile create de mine pe Steam si Google Play. Daca iti place muzica relaxanta ambientala puteti sa urmariti canalul de Youtube Edvog, profilul de Spotify, profilul de iTunes, profilul de SoundCloud sau profilul de Google Play Music. Cine stie? Poate urmatorul joc favorit sau melodie favorita va fi creata de mine :) Daca vreti sa imi sustineti proiectele, puteti sa jucati jocuri create de mine, sa ascultati muzica creata de mine, sau sa faceti o donatie PayPal, orice forma de sustinere veti alege Va multumesc si va urez o zi placuta!

Articolele mele educationale in limba romana cu ajutorul carora puteti invata o limba straina (Engleza, Germana si Franceza) au fost citite de peste 18 milione de ori pe parcursul a 8 ani de zile, in viitorul apropiat voi scrie articole educationale si informationale pe o gama mai larga de subiecte, articole care sper ca vor avea acelasi impact daca nu chiar si mai mare. In multe din viitoarele mele articole voi oferi informatii de baza, iar pentru informatii avansate va voi recomanda site-ul meu in engleza edvog.com (De ce prefer sa scriu si sa ma identific cu Edvog.com ? Raspunsul este simplu, deoarece, vreau ca informatiile si produsele mele sa fie accesate la scara mondiala) Daca nu stiti limba engleza nu este nici o problema o puteti invata pe cursurio.com la fel ca multi alti romani dinaintea dumneavoastra :) Important! Toate articolele si cursurile oferite de cursurio.com sunt gratuite.

Edvog.com / Andrei Ionita pe internet

Edvog YoutubeEdvog Google PlayEdvog SteamAI Edvog pe SpotifyAI Edvog pe Google Play MusicAI Edvog pe iTunesAI Edvog pe SoundCloudSustineti Proiectele Mele Faceti O Donatie PayPal

Comentarii