Culorile in Germana

In aceasta lectie oferita de cursurio.com veti invata culorile in limba germana cu sfaturi de pronuntie si fraze de baza. Culorile sunt unele dintre cele mai importante adjective folosite intr-o limba, deoarece cu ajutorul lor, puteti descrie nenumarate lucruri: obiecte, fiinte, fenomene ale naturii, etc.

Culorile in Germana Audio-Video

Pentru a asculta culorile in germana si pronuntia acestora, va recomandam clipul video de mai jos.Video / filmuletul / clipul educational de mai sus este proprietate cursurio.com - a fost creat pentru a fi vizionat de vizitatori site-ului cursurio.com - distributia lui pe alte website-uri nu este permisa.


Mai jos veti invata denumirea celor mai importante culori in germana impreuna cu pronuntia acestora:

Romana - Germana (Pronuntie)
alb - weiß (vais)
negru - schwarz (şvarţ)
gri - grau (grau)
rosu - rot (rot)
albastru - blau (blau)
verde - grün (griun)
galben - gelb (ghelb)
portocaliu - orange (oranje)
roz - rosa (roza)
maro - braun (braun)
argintiu - silber (zilbăr)
auriu - gold (gold)

Daca doriti sa intrebati Care este culoare ta / dvs. favorita? in limba germana veti spune Was ist Ihre Lieblingsfarbe? (vas ist iră liblings-farbe) sau Welche ist Ihre Lieblingsfarbe? (velhe ist iră liblings-farbe), ambele variante sunt corecte. Daca doriti sa intrebati Care este culoare ta / dvs. favorita? in limba germana in mod informal, veti spune Was ist Deine Lieblingsfarbe? (vas ist taine liblings-farbe) sau Welche ist Deine Lieblingsfarbe? (velhe ist taine liblings-farbe), ambele variante sunt corecte. Daca doriti sa raspundeti la intrebare, puteti spune Culoarea mea preferată este... - Meine Lieblingsfarbe ist... (mai-ne liblings-farbe ist), in spatiul punctat puteti utiliza culoarea dvs. preferata.

Nuantele de culori deschise in germana se formeaza prin adaugarea cuvantului hell- in fata culorii dorite. Nuantele de culori inchise in germana se formeaza prin adaugarea cuvantului dunkel- in fata culorii dorite. In continuare veti studia exemple de nuante de culori in limba germana:

deschis la culoare - hellfarben (hel-far-băn)
verde deschis - hellgrün (hel-griun)
rosu deschis - hellrot (hel-rot)
albastru deschis - hellblau (hel-blau)

de culoare inchisa - dunkelfarbig (duncăl-far-big)
verde inchis - dunkelgrün (duncăl-griun)
rosu inchis - dunkelrot (duncăl-rot)
albastru inchis - dunkelblau (duncăl-blau)

Lectii de baza limba Germana:
Invata Germana Online
Lectia 1 - Alfabetul in Germana
Lectia 2 - Numerele in Germana
Lectia 3 - Zilele Saptamanii in Germana
Lectia 4 - Lunile Anului in Germana
Lectia 5 - Culorile in Germana
Lectia 6 - Cuvinte Germana Romana Dictionar
Lectia 7 - Cuvinte Romana Germana Dictionar

Alte articole interesante pe Cursurio.com
Culorile in Engleza
Culorile in Franceza

Despre CursuriO: Site-ul nostru CursuriO.com este creat si dedicat persoanelor care vor sa studieze si sa invete ceva nou, pentru moment oferim posibilitatea de a invata limba engleza, limba franceza si limba germana. Cursurile noastre sunt gratuite si pot fi accesate online de oricine. Toate cursurile contin lectii atent analizate pentru a usura munca persoanelor dornice de a studia si invata.

Ro: Nu vindem carti, cd-uri sau alte produse, nu suntem un magazin online, nu dorim donatii de la vizitatori site-ului nostru. Nu oferim nici un fel de asigurari si nu garantam nimic, articolele de pe acest site au scop informativ.
EN: We do not sell books, CDs or other products, we are not an online store, we do not want donations from our visitors. We do not offer any kind of insurance and we do not guarantee anything, the articles on this site are for informational purposes.

Comentarii