Zilele Saptamanii in Franceza

In aceasta lectie veti invata zilele saptamanii in franceza impreuna cu pronuntia (scrisa dar si audio-video), plus explicatii si exemple folositoare intr-o conversatie. Toate lectiile oferite de cursurio.com sunt gratuite si contin sfaturi generale si de pronuntie ce va vor ajuta in conversatiile viitoare pe care le veti purta in limba franceza.

Zilele saptamanii in Franceza Audio-Video

Daca doriti sa ascultati pronuntia zilelor saptamanii in limba franceza, va recomandam clipul video de mai jos.Video / filmuletul / clipul educational de mai sus este proprietate cursurio.com - a fost creat pentru a fi vizionat de vizitatori site-ului cursurio.com - distributia lui pe alte website-uri nu este permisa.

Mai jos veti gasi o lista ce contine traducerea din limba romana in limba franceza pentru fiecare zi din saptamana. In paranteze se gaseste pronuntia scrisa.

Romana - Franceza (Pronuntia)
luni - lundi (landi)
marti - mardi (mardi)
miercuri - mercredi (mercrădi)
joi - jeudi (jodii)
vineri - vendredi (vandrădi)
sambata - samedi (samdi)
duminica - dimanche (dimanș)

In franceza zilele saptamanii nu se scriu cu litera majuscula decat daca se afla la inceputul propozitiei, sunt de genul masculin si toate denumirile zilelor se termina in -di, cu exceptia zilei de duminica. Calendarele franceze incep saptamana la fel ca cele romanesti cu ziua de luni si se termina cu ziua de duminica.

Pentru a purta conversatii in limba franceza, aveti nevoie de un vocabular puternic, dezvoltat pe diferite subiecte, de aceea, in aceasta lectie, nu veti invata doar zilele saptamanii, ci si cuvinte inrudite cu acest subiect. In tabelul de mai jos, gasiti cuvinte uzuale, ce va pot fi de folos in viitoarele conversatii, purtate in limba franceza:

Romana - Franceza (Pronuntia)
zilele saptamanii - les jours de la semaine (le jur de la semenâ).
zi lucratoare - jour de travail (jur de travaie)
sfarsit de saptamana = fin de semaine (fan de semenă)
o zi - un jour (an jur)
o saptamana - une semaine (iun semenă)
ieri - hier (ier)
azi - aujourd'hui (ojurdui)
maine - demain (dema)
saptamana aceasta - cette semaine (set semenă)
saptamana viitoare - la semaine prochaine (la seman proșenă)
saptamana trecuta - la semaine dernière (la seman dernier)

Lectii de baza limba Franceza:
Invata Franceza Online
Lectia 1 - Alfabetul in Franceza
Lectia 2 - Numerele in Franceza
Lectia 3 - Zilele Saptamanii in Franceza
Lectia 4 - Lunile Anului in Franceza
Lectia 5 - Culorile in Franceza
Lectia 6 - Cuvinte Franceza Romana Dictionar
Lectia 7 - Cuvinte Romana Franceza Dictionar

Alte articole interesante pe Cursurio.com
Zilele Saptamanii in Germana
Zilele Saptamanii in Engleza

Despre CursuriO: Site-ul nostru CursuriO.com este creat si dedicat persoanelor care vor sa studieze si sa invete ceva nou, pentru moment oferim posibilitatea de a invata limba engleza, limba franceza si limba germana. Cursurile noastre sunt gratuite si pot fi accesate online de oricine. Toate cursurile contin lectii atent analizate pentru a usura munca persoanelor dornice de a studia si invata.

Ro: Nu vindem carti, cd-uri sau alte produse, nu suntem un magazin online, nu dorim donatii de la vizitatori site-ului nostru. Nu oferim nici un fel de asigurari si nu garantam nimic, articolele de pe acest site au scop informativ.
EN: We do not sell books, CDs or other products, we are not an online store, we do not want donations from our visitors. We do not offer any kind of insurance and we do not guarantee anything, the articles on this site are for informational purposes.

Comentarii