Zilele Saptamanii in limba Franceza

In aceasta lectie veti invata zilele saptamanii in franceza impreuna cu pronuntia (scrisa dar si audio-video), plus explicatii si exemple folositoare intr-o conversatie. Toate lectiile oferite de cursurio.com sunt gratuite si contin sfaturi generale si de pronuntie ce va vor ajuta in conversatiile viitoare pe care le veti purta in limba franceza.

Zilele saptamanii in Franceza Audio-Video

Daca doriti sa ascultati pronuntia zilelor saptamanii in limba franceza, va recomandam clipul video de mai jos.


Urmariti canalul de Youtube CursuriO pentru a vizualiza mai multe filmulete educationale

Mai jos veti gasi o lista ce contine traducerea din limba romana in limba franceza pentru fiecare zi din saptamana. In paranteze se gaseste pronuntia scrisa.

Romana - Franceza (Pronuntia)
luni - lundi (landi)
marti - mardi (mardi)
miercuri - mercredi (mercrădi)
joi - jeudi (jodii)
vineri - vendredi (vandrădi)
sambata - samedi (samdi)
duminica - dimanche (dimanș)

In franceza zilele saptamanii nu se scriu cu litera majuscula decat daca se afla la inceputul propozitiei, sunt de genul masculin si toate denumirile zilelor se termina in -di, cu exceptia zilei de duminica. Calendarele franceze incep saptamana la fel ca cele romanesti cu ziua de luni si se termina cu ziua de duminica.

Pentru a purta conversatii in limba franceza, aveti nevoie de un vocabular puternic, dezvoltat pe diferite subiecte, de aceea, in aceasta lectie, nu veti invata doar zilele saptamanii, ci si cuvinte inrudite cu acest subiect. In tabelul de mai jos, gasiti cuvinte uzuale, ce va pot fi de folos in viitoarele conversatii, purtate in limba franceza:

Romana - Franceza (Pronuntia)
zilele saptamanii - les jours de la semaine (le jur de la semenâ).
zi lucratoare - jour de travail (jur de travaie)
sfarsit de saptamana = fin de semaine (fan de semenă)
o zi - un jour (an jur)
o saptamana - une semaine (iun semenă)
ieri - hier (ier)
azi - aujourd'hui (ojurdui)
maine - demain (dema)
saptamana aceasta - cette semaine (set semenă)
saptamana viitoare - la semaine prochaine (la seman proșenă)
saptamana trecuta - la semaine dernière (la seman dernier)

Alte articole interesante pe Cursurio.com
Zilele Saptamanii in limba Germana
Zilele Saptamanii in limba Engleza

Invata Franceza Online - Curs Gratuit de limba Franceza
Lectia 1 - Alfabetul in limba Franceza
Lectia 2 - Numerele in limba Franceza
Lectia 3 - Zilele Saptamanii in limba Franceza
Lectia 4 - Lunile Anului in limba Franceza
Lectia 5 - Culorile in limba Franceza
Lectia 6 - Cuvinte Franceza Romana Dictionar
Lectia 7 - Cuvinte Romana Franceza Dictionar

Despre CursuriO.com - Invata Gratuit - Cursuri Online, Articole Educationale si Informationale in limba Romana

Ma numesc Andrei Ionita, sunt creatorul si propietarul site-urilor cursurio.com si edvog.com , de asemenea, am creat si detin drepturile pentru toate produsele asociate cu aceste entitati web, exemple de produse ar fi: jocuri, muzica, filme si multe altele... Imi place sa scriu articole pe subiecte pe care eu personal le consider interesante in aceasta lume, in mare parte scriu articole educationale si informationale, dar nu numai, pe site-urile mele puteti gasi si articole fara un subiect principal. In afara de a fi un scriitor de articole web, sunt si un dezvoltator de jocuri video (jocuri pc, jocuri mobile...), producator de muzica si creator video (animatii, efecte, design etc...) Daca iti plac jocurile platformer sau runner puteti sa incercati jocurile create de mine pe Steam si Google Play. Daca iti place muzica relaxanta ambientala puteti sa urmariti canalul de Youtube Edvog, profilul de Spotify, profilul de iTunes, profilul de SoundCloud sau profilul de Google Play Music. Cine stie? Poate urmatorul joc favorit sau melodie favorita va fi creata de mine :) Daca vreti sa imi sustineti proiectele, puteti sa jucati jocuri create de mine, sa ascultati muzica creata de mine, sau sa faceti o donatie PayPal, orice forma de sustinere veti alege Va multumesc si va urez o zi placuta!

Articolele mele educationale in limba romana cu ajutorul carora puteti invata o limba straina (Engleza, Germana si Franceza) au fost citite de peste 18 milione de ori pe parcursul a 8 ani de zile, in viitorul apropiat voi scrie articole educationale si informationale pe o gama mai larga de subiecte, articole care sper ca vor avea acelasi impact daca nu chiar si mai mare. In multe din viitoarele mele articole voi oferi informatii de baza, iar pentru informatii avansate va voi recomanda site-ul meu in engleza edvog.com (De ce prefer sa scriu si sa ma identific cu Edvog.com ? Raspunsul este simplu, deoarece, vreau ca informatiile si produsele mele sa fie accesate la scara mondiala) Daca nu stiti limba engleza nu este nici o problema o puteti invata pe cursurio.com la fel ca multi alti romani dinaintea dumneavoastra :) Important! Toate articolele si cursurile oferite de cursurio.com sunt gratuite.

Edvog.com / Andrei Ionita pe internet

Edvog YoutubeEdvog Google PlayEdvog SteamAI Edvog pe SpotifyAI Edvog pe Google Play MusicAI Edvog pe iTunesAI Edvog pe SoundCloudSustineti Proiectele Mele Faceti O Donatie PayPal

Comentarii