Treceți la conținutul principal

Formule de Salut in Franceza

In aceasta lectie oferita de CursuriO.com veti invata saluturi / forme de salut in limba franceza cu exemple, sfaturi generale si de pronuntie. Aici vei invata sa spui Buna ziua, La revedere, Multumesc sau Cu placere! in limba franceza.

Cel mai comun mod de a saluta pe cineva in franceza este spunand Bonjour! {bonjur} insemnand 'salut', 'bună dimineata', 'bună ziua' asadar poate fi folosit pentru toate perioadele din zi pana la ora 18:00 dupa aceasta ora poti spune Bonsoir! {bon.suar} care practic inseamna 'bună seara'.

Daca vrei sa saluti pe cineva la orice ora din zi sau noapte intr-o maniera informala, potrivita doar pentru prieteni sau cunostinte apropiate folosesti Salut! {saliu} care tradus in romana inseamna 'bună', 'salut', 'hi'.

Atunci cand vrei sa intampini pe cineva in casa ta sau o alta locatie folosesti Bienvenue! {Bien.veniu} care inseamna 'bine ai venit'.

Este foarte important sa inveti si cum sa-ti iei la revedere de la oamenii cu care tocmai te-ai intalnit, mai jos vei gasi toate formulele folosite pentru a spune la revedere in franceză:

bonne journée {bon jurnee} = o zi bună

bonne soirée {bon soaree} = o seară / dupa-amiază bună

bonne nuit {bone nuii} = noapte bună

au revoir {o revoar} = la revedere (cel mai comun mod de a spune la revedere in franceza)

à bientôt {a biantoo} = pe curând

Expresii si formule de salut in franceza video:
Daca doriti sa studiati expresii si forme de salut in franceza cu pronuntie, va recomandam clipul video de mai jos.Video / filmuletul / clipul educational de mai sus este proprietate cursurio.com - a fost creat pentru a fi vizionat de vizitatori site-ului cursurio.com - distributia lui pe alte website-uri nu este permisa.

Lectii de baza limba Franceza:
Invata Franceza Online
Lectia 1 - Alfabetul in Franceza
Lectia 2 - Numerele in Franceza
Lectia 3 - Zilele Saptamanii in Franceza
Lectia 4 - Lunile Anului in Franceza
Lectia 5 - Culorile in Franceza
Lectia 6 - Cuvinte Franceza Romana Dictionar
Lectia 7 - Cuvinte Romana Franceza Dictionar

Despre CursuriO: Site-ul nostru CursuriO.com este creat si dedicat persoanelor care vor sa studieze si sa invete ceva nou, pentru moment oferim posibilitatea de a invata limba engleza, limba franceza si limba germana. Cursurile noastre sunt gratuite si pot fi accesate online de oricine. Toate cursurile contin lectii atent analizate pentru a usura munca persoanelor dornice de a studia si invata.

Ro: Nu vindem carti, cd-uri sau alte produse, nu suntem un magazin online, nu dorim donatii de la vizitatori site-ului nostru. Nu oferim nici un fel de asigurari si nu garantam nimic, articolele de pe acest site au scop informativ.
EN: We do not sell books, CDs or other products, we are not an online store, we do not want donations from our visitors. We do not offer any kind of insurance and we do not guarantee anything, the articles on this site are for informational purposes.

Comentarii