Formule de Salut in Franceza

In aceasta lectie veti invata saluturi / forme de salut in franceza cu exemple, sfaturi generale si de pronuntie. Aici vei invata sa spui Buna ziua, La revedere, Multumesc sau Cu placere! in limba franceza.



Cel mai comun mod de a saluta pe cineva in franceza este spunand Bonjour! {bonjur} insemnand 'salut', 'bună dimineata', 'bună ziua' asadar poate fi folosit pentru toate perioadele din zi pana la ora 18:00 dupa aceasta ora poti spune Bonsoir! {bon.suar} care practic inseamna 'bună seara'.



Daca vrei sa saluti pe cineva la orice ora din zi sau noapte intr-o maniera informala, potrivita doar pentru prieteni sau cunostinte apropiate folosesti Salut! {saliu} care tradus in romana inseamna 'bună', 'salut', 'hi'.



Atunci cand vrei sa intampini pe cineva in casa ta sau o alta locatie folosesti Bienvenue! {Bien.veniu} care inseamna 'bine ai venit'.



Este foarte important sa inveti si cum sa-ti iei la revedere de la oamenii cu care tocmai te-ai intalnit, mai jos vei gasi toate formulele folosite pentru a spune la revedere in franceză:



bonne journée {bon jurnee} = o zi bună



bonne soirée {bon soaree} = o seară / dupa-amiază bună



bonne nuit {bone nuii} = noapte bună



au revoir {o revoar} = la revedere (cel mai comun mod de a spune la revedere in franceza)



à bientôt {a biantoo} = pe curând



Expresii si formule de salut in franceza cu pronuntie | Lectie audio - video:



Daca doriti sa studiati expresii si forme de salut in franceza cu pronuntie, va recomandam clipul video de mai jos.




Urmariti canalul de Youtube Invata-Gratuit.com pentru a vizualiza mai multe filmulete educationale

Comentarii