Culorile in Franceza

In aceasta lectie oferita de cursurio.com veti invata culorile in limba franceza cu sfaturi de pronuntie si fraze de baza. Culorile sunt unele dintre cele mai importante adjective folosite intr-o limba, deoarece cu ajutorul lor, puteti descrie nenumarate lucruri: obiecte, fiinte, fenomene ale naturii, etc.

Culorile in Franceza Audio-Video

Pentru a asculta culorile in franceza si pronuntia acestora, va recomandam clipul video de mai jos.Video / filmuletul / clipul educational de mai sus este proprietate cursurio.com - a fost creat pentru a fi vizionat de vizitatori site-ului cursurio.com - distributia lui pe alte website-uri nu este permisa.

Daca doriti sa intrebati Care este culoare ta / dvs. favorita? in limba franceza veti spune Quelle est votre couleur préférée? (chel e votra culior prefere). Daca doriti sa intrebati Care este culoare ta / dvs. favorita? in limba franceza in mod informal, veti spune Quelle est ta couleur préférée? (chel e ta culior prefere). Daca doriti sa raspundeti la intrebare, puteti spune Culoarea mea preferată este... - Ma couleur préférée est... (ma culior prefere e), in spatiul punctat puteti utiliza culoarea dvs. preferata. Mai jos veti invata denumirea celor mai importante culori in franceza impreuna cu pronuntia acestora:

Culori - Masculin sing - Feminin sing - Masculin plural - Feminin plural
alb - blanc (blaa) - blanche (blanș) - blancs - blanches
negru - noir (nuar) - noire (nuar) - noirs - noires
gri - gris (gri) - grise (griz) - gris - grises
maro - marron (maru) - marron (maru) - marron - marron
rosu - rouge (ruj) - rouge (ruj) - rouges - rouges
roz - rose (roz) - rose (roz) - roses - roses
portocaliu - orange (oranj) - orange (oranj) - orange - orange
galben - jaune (junâ) - jaune (junâ) - jaunes - jaunes
verde - vert (ver) - verte (vert) - verts - vertes
albastru - bleu (bleo) - bleue (bleo) - bleus - bleues
violet - violet (viole) - violette {violet) - violets - violettes

In limba franceza toate cuvintele pentru culori sunt adjective, acestea preiau genul si numarul substantivului sau pronumelui pe care il descriu. Daca vrei sa faci referire la o nuanta a unei culori folosesti cuvant clair pentru nuantele mai deschise si foncé pentru nuantele mai inchise, de retinut faptul ca aceste doua cuvinte nu se modifica in functie de gen si numar.

albastru deschis - bleu clair (bleo cler)
albastru inchis - bleu foncé (bleo fonse)

Lectii de baza limba Franceza:
Invata Franceza Online
Lectia 1 - Alfabetul in Franceza
Lectia 2 - Numerele in Franceza
Lectia 3 - Zilele Saptamanii in Franceza
Lectia 4 - Lunile Anului in Franceza
Lectia 5 - Culorile in Franceza
Lectia 6 - Cuvinte Franceza Romana Dictionar
Lectia 7 - Cuvinte Romana Franceza Dictionar

Alte articole interesante pe Cursurio.com
Culorile in Engleza
Culorile in Germana

Despre CursuriO: Site-ul nostru CursuriO.com este creat si dedicat persoanelor care vor sa studieze si sa invete ceva nou, pentru moment oferim posibilitatea de a invata limba engleza, limba franceza si limba germana. Cursurile noastre sunt gratuite si pot fi accesate online de oricine. Toate cursurile contin lectii atent analizate pentru a usura munca persoanelor dornice de a studia si invata.

Ro: Nu vindem carti, cd-uri sau alte produse, nu suntem un magazin online, nu dorim donatii de la vizitatori site-ului nostru. Nu oferim nici un fel de asigurari si nu garantam nimic, articolele de pe acest site au scop informativ.
EN: We do not sell books, CDs or other products, we are not an online store, we do not want donations from our visitors. We do not offer any kind of insurance and we do not guarantee anything, the articles on this site are for informational purposes.

Comentarii

Trimiteți un comentariu