Treceți la conținutul principal

Culorile in Franceza

In aceasta lectie oferita de CursuriO.com veti invata culorile in franceza cu exemple, sfaturi generale si de pronuntie.

Culorile in Franceza video:

Daca doriti sa ascultati pronuntia celor mai comune culori in limba franceza, va recomandam clipul video de mai jos.

Adresa URL de pe Youtube a clipului prezentat mai sus este urmatoarea youtube.com/watch?v=CWI9tr44-Ew Va recomandam sa urmariti canalul de Youtube RoClipuri CursuriO pentru a vizualiza si mai multe filmulete educationale.

Culorile principale in franceza:

culorile =  les couleurs {le culioor}

CuloriMasculin singFeminin singMasculin pluralFeminin plural
albblanc {blaa}blanche {blanș}blancsblanches
negrunoir {nuar}noire {nuar}noirsnoires
grigris {gri}grise {griz}grisgrises
maromarron {maruu}marron {maruu}marronmarron
rosurouge {ruuj}rouge {ruuj}rougesrouges
rozrose {rooz}rose {rooz}rosesroses
portocaliuorange {oranj}orange {oranj}orangeorange
galbenjaune {junâ}jaune {junâ}jaunesjaunes
verdevert {veer}verte {vert}vertsvertes
albastrubleu {bleo}bleue {bleo}bleusbleues
violetviolet {viole}violette {violet}violetsviolettes


Pronuntia pentru toate culorile in franceza o gasiti intre paranteze, de retinut faptul ca la forma de plural culorile se pronunta ca la singular.

In limba franceza toate cuvintele pentru culori sunt adjective, acestea preiau genul si numarul substantivului sau pronumelui pe care il descriu. Este foarte important sa inveti forma de masculin singular al culorilor in franceza deoarece pentru forma de feminin singular sau formele de plural trebuie doar sa adaugi niste terminatii. Unele culori sunt mai simplu de invatat pentru ca raman la fel precum 'orange'.

Cu unele exceptii terminatiile pentru culorile in franceza sunt: la feminin singular se adauga un 'e' , la masculin plural se adauga un 's' iar la feminin plural un 'es'

Daca vrei sa faci referire la o nuanta a unei culori folosesti cuvant 'clair' pentru nuantele mai deschise si 'foncé' pentru culorile mai inchise. De retinut faptul ca aceste doua cuvinte nu se modifica in functie de gen si numar.

albastru deschis = bleu clair {bleo cler}

albastru inchis = bleu foncé {bleo fonse}

Lectii de baza limba Franceza:
Lectia 1 - Alfabetul in Franceza
Lectia 2 - Numerele in Franceza
Lectia 3 - Zilele Saptamanii in Franceza
Lectia 4 - Lunile Anului in Franceza
Lectia 5 - Culorile in Franceza

Lectii asemanatoare:
Lectia 5 - Culorile in Engleza
Lectia 5 - Culorile in Germana


Despre CursuriO: Site-ul nostru CursuriO.com este creat si dedicat persoanelor care vor sa studieze si sa invate ceva nou, pentru moment oferim posibilitatea de a invata limba engleza, limba franceza si limba germana. Cursurile noastre sunt gratuite si pot fi accesate online de oricine. Toate cursurile contin lectii atent analizate pentru a usura munca persoanelor dornice de a studia si invata. Important! Nu vindem carti, cd-uri sau alte produse, nu suntem un magazin online, nu dorim donatii de la vizitatori site-ului nostru. Nu oferim nici un fel de asigurari si nu garantam nimic, articolele de pe acest site au scop informativ. EN: We do not sell books, CDs or other products, we are not an online store, we do not want donations from our visitors. We do not offer any kind of insurance and we do not guarantee anything, the articles on this site are for informational purposes.
Urmariti CursuriO.com pe internet:
Abonativa la Youtube RoClipuri CursuriO

Comentarii

Trimiteți un comentariu