Urari si Mesaje de Craciun in limba Engleza

In aceasta lectie oferita de CursuriO.com veti invata urari, mesaje si cuvinte uzuale folosite de Craciun in limba engleza cu exemple, sfaturi generale si de pronuntie.


Urari, mesaje si cuvinte uzuale folosite de Craciun in limba engleza. In mod normal, mesajele sau urarile de Craciun trebuie sa vina din inima, prin urmare, cu ajutorul nostru veti invata sa formulati singuri un mesaj sau o urare de Craciun in engleza, aici veti gasi resursele necesare pentru a va inspira in formularea mesajului dvs.: exemple de mesaje şi urări în Engleză, cuvinte uzuale folosite de Crăciun în Engleză, traduceri, sfaturi de pronunţie, când şi cum trebuie să folosiţi anumite cuvinte, etc.


Vom începe cu elementele esenţiale, şi anume, vom învăţa cum se traduce, se scrie şi se pronunţă cuvântul "Crăciun" şi cuvintele "Urări de Crăciun" în limba Engleză. Cuvântul "Crăciun" în limba Engleză se traduce "Christmas" şi se pronunţă "cris-măs", uneori se mai scrie "Xmas" în loc de "Christmas", această variantă de scriere este mai populară pe reţelele de socializare dar mai rar folosită în general, "Xmas" se scrie diferit dar se citeşte şi pronunţă la fel ca şi "Christmas". Acum să vedem cum se spune "Urări de Crăciun" în Engleză, cuvântul "urări" are două varinate de traducere "wishes" şi "greetings", în textul "Urări de Crăciun" se poate folosi doar varianta "greetings", deoarece, cuvântul "Urări" în textul "Urări de Crăciun" are sensul de salut şi nu de dorinţă (ceea ce ar fi reprezentat cuvântul "wishes"), în concluzie, "Urări de Crăciun" în Engleză se traduce "Christmas greetings" şi se pronunţă "cris-măs gri-tings".

În continuare, vom învăţa cum să spunem "Crăciun fericit!" şi cum să folosim cuvântul "wishes" în diferite fraze şi expresii folosite de Crăciun în limba Engleză. "Crăciun fericit!" se traduce în Engleză "Merry Christmas!" şi se pronunţă "meri cris-măs", dacă doriţi să spuneţi "vă doresc..." sau "vă urez...", atunci veţi spune "I wish you...", spre exemplu vrem să spunem "Vă doresc un Crăciun fericit", vom spune "I wish you a Merry Christmas" (se pronunţă "ai uiş iu ă meri cris-măs"), dacă transmiteţi urări din partea mai multor persoane (de exemplu din partea familiei dvs.) şi doriţi să spuneţi "vă dorim..." sau "vă urăm...", atunci veţi spune "We wish you...", spre exemplu dacă vreţi să spuneţi "Vă urăm un Crăciun fericit", veţi spune "We wish you a Merry Christmas" (se pronunta "ui uiş iu ă meri cris-măs").

Mai jos veţi găsi un tabel ce conţine cuvinte uzuale folosite de Crăciun, aceste cuvinte vă pot fi de ajutor atunci când doriţi să purtaţi conversaţii în limba Engleză despre Crăciun sau când veţi crea un mesaj personalizat de Crăciun în limba Engleză.

Vocabular de Crăciun Român-Englez:
RomânăEnglezăPronunţia / Se citeşte:
Ajunul CrăciunuluiChristmas Evecris-măs iv
a cântato singtu sing
BiblieBiblebai-băl
bomboanecandycandi
bradul de CrăciunChristmas treecris-măs tri
bulgăre de zăpadăsnowballsnou-bol
cadougiftghift
cadourigiftsghifţ
Cei Trei MagiThe Three Magidă tri maghi
Cei Trei MagiThe Three Wise Mendă tri uaiz men
colind(e)carol(s)carol(z)
colind(e) de CraciunChristmas carol(s)cris-măs carol(z)
CrăciunChristmascris-măs
fulg de neasnowflakesnou-fleic
fulg de zăpadăsnowflakesnou-fleic
fursecuricookiescuchiz
hornchimneycimni
IsusJesusgizăs
înger(i)angel(s)eingel(s)
jucărietoytoi
jucăriitoystoiz
lumânarecandlecheandăl
luminilightslaiţ
Lumini de CrăciunChristmas Lightscris-măs laiţ
Moş CrăciunFather Christmasfadăr cris-măs
Moş CrăciunSanta Claussanta clouz
om de zăpadăsnowmansnou-man
ornamenteornamentsornamenţ
pomul de CrăciunChristmas treecris-măs tri
regekingching
sfântholyholi
Sfântul NicolaeSaint Nicholasseint nicălăs
şemineufireplacefaia-pleis
Un An Nou Fericit!Happy New Year!hapi niu iăr
zăpadăsnowsnou
Ziua Sfântului NicolaeSt. Nikolaus Dayseint nicolaus dei


În următoarele rânduri gasiţi texte în limba Engleză ce pot fi folosite ca urări sau mesaje de Crăciun. Sperăm că următoarele exemple de texte să fie o sursă de inspiraţie în mesajele viitoare pe care le veţi compune pentru cei dragi.

Engleză:
I wish you health and happiness in the coming year! Merry Christmas!

Pronunţia / Se citeşte:
ai uiş iu helt end hapines in dă coming iăr! meri cris-măs!

Română:
Vă doresc sănătate şi fericire în anul care vine! Crăciun Fericit!


Engleză:
Wish you lots of love, joy and happiness. Merry Christmas!

Pronunţia / Se citeşte:
uiş iu laţ of lov, gi-oi end hapines. meri cris-măs!

Română:
Vă doresc multă dragoste, bucurie şi fericire. Crăciun Fericit!


Engleză:
I wish you a merry christmas, many gifts from Santa Claus and a Happy New Year.

Pronunţia / Se citeşte:
ai uiş iu ă meri cris-măs, meni ghifţ from santa clouz end ă hapi niu iăr.

Română:
Vă doresc un Crăciun Fericit, multe daruri de la Moş Crăciun şi un An Nou Fericit.Invata Engleza Online - Curs Gratuit de limba Engleza
Lectia 1 - Alfabetul in limba Engleza
Lectia 2 - Numerele in limba Engleza
Lectia 3 - Zilele Saptamanii in limba Engleza
Lectia 4 - Lunile Anului in limba Engleza
Lectia 5 - Culorile in limba Engleza
Lectia 6 - Cuvinte Engleza Romana Dictionar
Lectia 7 - Cuvinte Romana Engleza Dictionar

Despre CursuriO.com - Invata Gratuit - Cursuri Online, Articole Educationale si Informationale in limba Romana

Ma numesc Andrei Ionita, sunt creatorul si propietarul site-urilor cursurio.com si edvog.com , de asemenea, am creat si detin drepturile pentru toate produsele asociate cu aceste entitati web, exemple de produse ar fi: jocuri, muzica, filme si multe altele... Imi place sa scriu articole pe subiecte pe care eu personal le consider interesante in aceasta lume, in mare parte scriu articole educationale si informationale, dar nu numai, pe site-urile mele puteti gasi si articole fara un subiect principal. In afara de a fi un scriitor de articole web, sunt si un dezvoltator de jocuri video (jocuri pc, jocuri mobile...), producator de muzica si creator video (animatii, efecte, design etc...) Daca iti plac jocurile platformer sau runner puteti sa incercati jocurile create de mine pe Steam si Google Play. Daca iti place muzica relaxanta ambientala puteti sa urmariti canalul de Youtube Edvog, profilul de Spotify, profilul de iTunes, profilul de SoundCloud sau profilul de Google Play Music. Cine stie? Poate urmatorul joc favorit sau melodie favorita va fi creata de mine :) Daca vreti sa imi sustineti proiectele, puteti sa jucati jocuri create de mine, sa ascultati muzica creata de mine, sau sa faceti o donatie PayPal, orice forma de sustinere veti alege Va multumesc si va urez o zi placuta!

Articolele mele educationale in limba romana cu ajutorul carora puteti invata o limba straina (Engleza, Germana si Franceza) au fost citite de peste 18 milione de ori pe parcursul a 8 ani de zile, in viitorul apropiat voi scrie articole educationale si informationale pe o gama mai larga de subiecte, articole care sper ca vor avea acelasi impact daca nu chiar si mai mare. In multe din viitoarele mele articole voi oferi informatii de baza, iar pentru informatii avansate va voi recomanda site-ul meu in engleza edvog.com (De ce prefer sa scriu si sa ma identific cu Edvog.com ? Raspunsul este simplu, deoarece, vreau ca informatiile si produsele mele sa fie accesate la scara mondiala) Daca nu stiti limba engleza nu este nici o problema o puteti invata pe cursurio.com la fel ca multi alti romani dinaintea dumneavoastra :) Important! Toate articolele si cursurile oferite de cursurio.com sunt gratuite.

Edvog.com / Andrei Ionita pe internet

Edvog YoutubeEdvog Google PlayEdvog SteamAI Edvog pe SpotifyAI Edvog pe Google Play MusicAI Edvog pe iTunesAI Edvog pe SoundCloudSustineti Proiectele Mele Faceti O Donatie PayPal

Comentarii