Urari si Mesaje de Craciun in limba Engleza

In aceasta lectie veti invata mesaje, cuvinte uzuale si urari de Craciun in engleza cu exemple, sfaturi generale si de pronuntie. In mod normal, mesajele sau urarile de Craciun trebuie sa vina din inima, prin urmare, cu ajutorul nostru veti invata sa formulati singuri un mesaj sau o urare de Craciun in engleza, aici veti gasi resursele necesare pentru a va inspira in formularea mesajului dvs.: exemple de mesaje şi urari în Engleza, cuvinte uzuale folosite de Craciun în engleza, traduceri, sfaturi de pronunţie, când şi cum trebuie să folosiţi anumite cuvinte, etc.



Vom începe cu elementele esenţiale, şi anume, vom învăţa cum se traduce, se scrie şi se pronunţă cuvântul "Crăciun" şi cuvintele "Urări de Crăciun" în limba Engleză. Cuvântul "Crăciun" în limba Engleză se traduce "Christmas" (cris-măs), uneori se mai scrie "Xmas" în loc de "Christmas", această variantă de scriere este mai populară pe reţelele de socializare dar mai rar folosită în general, "Xmas" se scrie diferit dar se citeşte şi pronunţă la fel ca şi "Christmas". Acum să vedem cum se spune "Urări de Crăciun" în Engleză, cuvântul "urări" are două varinate de traducere "wishes" şi "greetings", în textul "Urări de Crăciun" se poate folosi doar varianta "greetings", deoarece, cuvântul "Urări" în textul "Urări de Crăciun" are sensul de salut şi nu de dorinţă (ceea ce ar fi reprezentat cuvântul "wishes"), în concluzie, "Urări de Crăciun" în Engleză se traduce "Christmas greetings" (cris-măs gri-tings).



În continuare, vom învăţa cum să spunem "Crăciun fericit!" şi cum să folosim cuvântul "wishes" în diferite fraze şi expresii folosite de Crăciun în limba Engleză. "Crăciun fericit!" se traduce în Engleză "Merry Christmas!" (meri cris-măs), dacă doriţi să spuneţi "vă doresc..." sau "vă urez...", atunci veţi spune "I wish you...", spre exemplu vrem să spunem "Vă doresc un Crăciun fericit", vom spune "I wish you a Merry Christmas" (ai uiş iu ă meri cris-măs), dacă transmiteţi urări din partea mai multor persoane (de exemplu din partea familiei dvs.) şi doriţi să spuneţi "vă dorim..." sau "vă urăm...", atunci veţi spune "We wish you...", spre exemplu dacă vreţi să spuneţi "Vă urăm un Crăciun fericit", veţi spune "We wish you a Merry Christmas" (ui uiş iu ă meri cris-măs).



Mai jos veţi găsi un tabel ce conţine cuvinte uzuale folosite de Craciun, aceste cuvinte vă pot fi de ajutor atunci când doriţi să purtaţi conversaţii în limba Engleza despre Craciun sau când veţi crea un mesaj personalizat de Craciun in limba Engleza.










































Vocabular de Crăciun Român-Englez:
Română Engleză Pronunţia / Se citeşte:
Ajunul Crăciunului Christmas Eve cris-măs iv
a cânta to sing tu sing
Biblie Bible bai-băl
bomboane candy candi
bradul de Crăciun Christmas tree cris-măs tri
bulgăre de zăpadă snowball snou-bol
cadou gift ghift
cadouri gifts ghifţ
Cei Trei Magi The Three Magi dă tri maghi
Cei Trei Magi The Three Wise Men dă tri uaiz men
colind(e) carol(s) carol(z)
colind(e) de Craciun Christmas carol(s) cris-măs carol(z)
Crăciun Christmas cris-măs
fulg de nea snowflake snou-fleic
fulg de zăpadă snowflake snou-fleic
fursecuri cookies cuchiz
horn chimney cimni
Isus Jesus gizăs
înger(i) angel(s) eingel(s)
jucărie toy toi
jucării toys toiz
lumânare candle cheandăl
lumini lights laiţ
Lumini de Crăciun Christmas Lights cris-măs laiţ
Moş Crăciun Father Christmas fadăr cris-măs
Moş Crăciun Santa Claus santa clouz
om de zăpadă snowman snou-man
ornamente ornaments ornamenţ
pomul de Crăciun Christmas tree cris-măs tri
rege king ching
sfânt holy holi
Sfântul Nicolae Saint Nicholas seint nicălăs
şemineu fireplace faia-pleis
Un An Nou Fericit! Happy New Year! hapi niu iăr
zăpadă snow snou
Ziua Sfântului Nicolae St. Nikolaus Day seint nicolaus dei


În următoarele rânduri gasiţi texte în limba Engleză ce pot fi folosite ca urari sau mesaje de Craciun. Sperăm că următoarele exemple de texte să fie o sursă de inspiraţie în mesajele viitoare pe care le veţi compune pentru cei dragi.



Vă doresc sănătate şi fericire în anul care vine! Crăciun Fericit! - I wish you health and happiness in the coming year! Merry Christmas! (ai uiş iu helt end hapines in dă coming iăr! meri cris-măs!)



Vă doresc multă dragoste, bucurie şi fericire. Crăciun Fericit! - Wish you lots of love, joy and happiness. Merry Christmas! (uiş iu laţ of lov, gi-oi end hapines. meri cris-măs!)



Vă doresc un Crăciun Fericit, multe daruri de la Moş Crăciun şi un An Nou Fericit. - I wish you a merry christmas, many gifts from Santa Claus and a Happy New Year. (ai uiş iu ă meri cris-măs, meni ghifţ from santa clouz end ă hapi niu iăr.)


Comentarii