Pronuntia in limba Engleza

In aceasta lectie oferita de CursuriO.com vei invata pronuntia cuvintelor in limba engleza cu sfaturi si exemple.

Din cauza literelor care au mai multe pronunţii, cuvintele în limba engleză nu sunt citite precum sunt scrise, fapt ce îngreunează pronunţia acestora pentru vorbitori nativi de limba română. Diacriticile (ă, â, î, ş, ţ) întâlnite în limba română ne sunt de ajutor în multe situaţii, deoarece, ele pot imita aproape la perfecţie multe dintre sunetele întâlnite în alte limbi, precum engleza. În limba engleză există litere care se citesc la fel ca în limba română, iar pentru literele cu o pronunţie diferită Engledo.com a creat următorul tabel:

litera se citeşte la fel ca exemplu
A a din cuvântul acum

ă din cuvântul acasă

e din cuvântul carne

o din cuvântul om

ei din cuvântul trei

înainte sau după litera b la fel ca ea din cuvântul geam
what (uat)

ago (ăgo)

today (tu-dei)

all (ol)

name (neim)

back (beac)
C c din cuvântul cadou

s din cuvântul sare
car (car)

cent (sent)
E ă din cuvântul casă

e din cuvântul unde

i din cuvântul inel
later (leităr)

egg (eg)

even (ivăn)
I i din cuvântul inel

ai din cuvântul ceai

înainte de litera r la fel ca ă din cuvântul acasă
if (if)

idea (ai-dia)

bird (bărd)
J gi din cuvântul ginere joy (gioi)
K c din cuvântul cadou

ch din cuvântul chiar
lake (leic)

keep (chip)
O a din cuvântul acum

ă din cuvântul acasă

o din cuvântul om

ua din cuvântul suav
how (hau)

upon (ăpăn)

no (no)

one (uan)
Q c din cuvântul cadou quite (cuait)
S s din cuvântul sare

z din cuvântul zebră
save (seiv)

is (iz)
U a din cuvântul acum

ă din cuvântul acasă

iu din cuvântul iubit
up (ap)

upon (ăpăn)

use (ius)
W u din cuvântul unde we (ui)
Y i din cuvântul inel

ai din cuvântul nai
yes (ies)

my (mai)

Grupurile formate din două litere identice sunt citite ca şi o singură litera, de exemplu: ll – l, nn – n, ss – s, tt – t etc. Unele grupuri de litere au o pronunţie specială în limba engleză, dacă doriţi să studiaţi acest aspect vă recomandăm următorul tabel:

literele se citesc la fel ca exemplu
AW o din cuvântul om law (lo)
CH ci din cuvântul cine each (ici)
EA i din cuvântul inel each (ici)
EE i din cuvântul inel bee (bi)
OO u din cuvântul unde room (rum)
SH ş din cuvântul şarpe sheep (şip)
TH f din cuvântul fier

înainte de litera e la fel ca d din cuvântul dar
thanks (fencs)

the (dă)

Sunt un începător. Vreau să învăţ rapid pronunţia engleză, se poate? Deoarece, în limba engleză pentru toate regulile de pronunţie exista la fel de multe excepţii, trebuie să realizaţi că nu există scurtături când vine vorba de o pronunţie cât mai corectă. Pronunţia cuvintelor nu poate fi mecanică, ea trebuie exprimată într-un mod cât mai natural posibil, iar acest lucru este realizabil doar în timp prin exemple şi exerciţii. Filmele, muzica şi dialogul pot fi un factor important dacă doriţi să obţineţi o pronunţie rapidă, dar fără un vocabular dezvoltat în limba engleză există posibilitatea să fie o pierdere de timp. Cu Engledo.com aveţi posibilitatea să vă formaţi o pronunţie engleză destul de bună, deoarece, toate lecţiile noastre de vocabular conţin şi pronunţia cuvintelor în mod individual, astfel în timpul în care vă formaţi un vocabular de bază, veţi învăţa şi pronunţia cuvintelor uzuale în limba engleză.


Invata Engleza Online - Curs Gratuit de limba Engleza
Lectia 1 - Alfabetul in limba Engleza
Lectia 2 - Numerele in limba Engleza
Lectia 3 - Zilele Saptamanii in limba Engleza
Lectia 4 - Lunile Anului in limba Engleza
Lectia 5 - Culorile in limba Engleza
Lectia 6 - Cuvinte Engleza Romana Dictionar
Lectia 7 - Cuvinte Romana Engleza Dictionar

Despre CursuriO.com - Invata Gratuit - Cursuri Online, Articole Educationale si Informationale in limba Romana

Ma numesc Andrei Ionita, sunt creatorul si propietarul site-urilor cursurio.com si edvog.com , de asemenea, am creat si detin drepturile pentru toate produsele asociate cu aceste entitati web, exemple de produse ar fi: jocuri, muzica, filme si multe altele... Imi place sa scriu articole pe subiecte pe care eu personal le consider interesante in aceasta lume, in mare parte scriu articole educationale si informationale, dar nu numai, pe site-urile mele puteti gasi si articole fara un subiect principal. In afara de a fi un scriitor de articole web, sunt si un dezvoltator de jocuri video (jocuri pc, jocuri mobile...), producator de muzica si creator video (animatii, efecte, design etc...) Daca iti plac jocurile platformer sau runner puteti sa incercati jocurile create de mine pe Steam si Google Play. Daca iti place muzica relaxanta ambientala puteti sa urmariti canalul de Youtube Edvog, profilul de Spotify, profilul de iTunes, profilul de SoundCloud sau profilul de Google Play Music. Cine stie? Poate urmatorul joc favorit sau melodie favorita va fi creata de mine :) Daca vreti sa imi sustineti proiectele, puteti sa jucati jocuri create de mine, sa ascultati muzica creata de mine, sau sa faceti o donatie PayPal, orice forma de sustinere veti alege Va multumesc si va urez o zi placuta!

Articolele mele educationale in limba romana cu ajutorul carora puteti invata o limba straina (Engleza, Germana si Franceza) au fost citite de peste 18 milione de ori pe parcursul a 8 ani de zile, in viitorul apropiat voi scrie articole educationale si informationale pe o gama mai larga de subiecte, articole care sper ca vor avea acelasi impact daca nu chiar si mai mare. In multe din viitoarele mele articole voi oferi informatii de baza, iar pentru informatii avansate va voi recomanda site-ul meu in engleza edvog.com (De ce prefer sa scriu si sa ma identific cu Edvog.com ? Raspunsul este simplu, deoarece, vreau ca informatiile si produsele mele sa fie accesate la scara mondiala) Daca nu stiti limba engleza nu este nici o problema o puteti invata pe cursurio.com la fel ca multi alti romani dinaintea dumneavoastra :) Important! Toate articolele si cursurile oferite de cursurio.com sunt gratuite.

Edvog.com / Andrei Ionita pe internet

Edvog YoutubeEdvog Google PlayEdvog SteamAI Edvog pe SpotifyAI Edvog pe Google Play MusicAI Edvog pe iTunesAI Edvog pe SoundCloudSustineti Proiectele Mele Faceti O Donatie PayPal

Comentarii