Numerele in limba Engleza

In aceasta lectie veti invata numerele in engleza cu exemple si sfaturi de pronuntie (scrisa dar si audio), lectie de limba engleza oferita de CursuriO.com Daca doriti sa studiati numeralul in limba engleza va recomand articolul Numeralul in Engleza

Numerele in Engleza Audio-Video

Cu ajutorul clipului video de mai jos puteti invata numerele de la 1 la 100 in limba engleza


Urmariti canalul de Youtube CursuriO pentru a vizualiza mai multe filmulete educationale

Numerele in Engleza de la 1 la 10

Numerele de la 1 la 10 in engleza ajuta la formarea numerelor compuse, de aceea, este important sa le acordati o atentie sporita atunci cand le veti studia si invata. Numerele de la 1 la 10 in engleza nu se formeaza conform nici unui tipar simplu de memorare. In tabelul urmator veti gasi numerele de la 1 la 10 in engleza cu sfaturi de pronuntie pe ultima coloana.

Romana - Engleza (Pronuntie)
zero - zero (zi-ro)
unu - one (uan)
doi - two (tu)
trei - three (fri)
patru - four (foar)
cinci - five (faiv)
sase - six (six)
sapte - seven (sevan)
opt - eight (eit)
noua - nine (nain)
zece - ten (ten)

Numerele in Engleza de la 10 la 20

Numerele de la 10 la 20 in limba engleza se termina in -teen (cu exceptia numerelor: eleven si twelve), de aceea, daca doriti sa retineti mai usor numerele de la 10 la 20 in limba engleza va trebui sa acordati o atentie sporita numerelor 1-10 atunci cand le veti studia. Atentie! Numarul fifteen, se termina in -teen dar nu incepe in five- ci in fif-.

Romana - Engleza (Pronuntie)
unsprezece - eleven (ilevan)
doisprezece - twelve (tu-elf)
treisprezece - thirteen (tar-tin)
paisprezece - fourteen (foa-tin)
cincisprezece - fifteen (fif-tin)
saisprezece - sixteen (six-tin)
saptesprezece - seventeen (sevan-tin)
optsprezece - eighteen (eit-tin)
nouasprezece - nineteen (nain-tin)
douazeci - twenty (tuenti)

Numerele in Engleza de la 21 la 99

Numerele in engleza de la 21 la 99 se formeaza conform urmatorului model: zeci + – + unitati / de exemplu: forty-two (patruzeci si doi). Numerele in engleza de la 21 la 99 sunt asemanatoare ca structura de formare cu numerele de la 21 la 99 din limba romana, zecile sunt urmate de numarul unitatilor atat in citire cat si in scris, singura exceptie o face linia de minus – care inlocuieste cuvantul si. Atenţie! Linia de minus – este folosita doar pentru separarea zecilor de unitati, nu si pentru separarea sutelor de zeci sau miilor de sute. Din urmatorul tabel este important sa retineti denumirea zecilor exacte in limba engleza, iar cu ajutorul modelului precizat anterior, puteti forma numerele de la 21 la 99, fara nici un fel de probleme. Pentru o rentinere mai usuara: zecile exacte in limba engleza cuprinse intre 20 si 90 se termina in -ty. In lista anterioara, ati invatat denumirile numerelor de la 1 la 20 in engleza, de aceea, urmatorul tabel va incepe cu numarul 21.

Romana - Engleza (Pronuntie)
douazeci si unu - twenty-one (tuenti-uan)
douazeci si doi - twenty-two (tuenti-tu)
douazeci si trei - twenty-three (tuenti-fri)
treizeci - thirty (tarti)
patruzeci - forty (forti)
cincizeci - fifty (fifti)
saizeci - sixty (sixti)
saptezeci - seventy (sevanti)
optzeci - eighty (eit-ti)
nouazeci - ninety (nainti)

Numerele complexe de la 100 la 1000+ in Engleza

Toate sutele exacte de la 100 la 900 in limba engleza, se sfarsesc prin adaugarea cuvantului hundred. Daca doriti sa formati sute in engleza, tot ce trebuie sa faceti este sa adaugati cuvantul hundred la numarul unitatilor, sa spunem de exemplu ca vrem sa formam numarul 300, vom lua numarul three (trei) pe care il vom alatura cuvantului hundred, rezultatul final va fi three hundred.

Toate miile exacte de la 1000 la 9000, se sfarsesc prin adaugarea cuvantului thousand, daca doriti sa formati mii in engleza, puteti aplica aceeasi metoda invatata in cazul sutelor.

Romana - Engleza (Pronuntie)
o suta - one hundred (uan handrat)
doua sute - two hundred (tu handrat)
trei sute - three hundred (fri handrat)
o mie - one thousand (uan tau-zant)
doua mii - two thousand (tu tau-zant)
o mie doua sute patruzeci si noua - one thousand two hundred forty-nine (uan tau-zant tu handrat forti-nine)

Litera K reprezinta zerourile din mii precum in exemplele urmatoare: 2000 = 2K / 10 000 = 10K (ten K)

In loc de one hundred este acceptata si varianta a hundred doar pentru lucruri neoficiale precum numarul unui autobuz. Daca spre exemplu trebuie sa scrieti un cec one hundred ramane varianta corecta.

Invata sa citesti anii in engleza

Este ceva foarte comun in tarile vorbitoare de limba engleza sa se citeasca anii sau numerele formate din 4 cifre ca doua perechi de numere de doua cifre (se evita sa se foloseasca acest gen de exprimare pentru numerele mai mici de 2500 daca acestea pot fi confundate cu o data din calendar sau ora). Mai jos veti vedea 3 exemple pentru a putea intelege mai bine:

1045 - ten forty-five ( poate fi usor confundat ca fiind ora 10 si 45 de minute; daca contextul nu permite o astfel de confuzie puteti folosi aceasta exprimare)

1987- nineteen eighty-seven

2011 - twenty eleven

2109 - twenty-one oh nine (oh inlocuieste cifra 0)

Matematica in engleza

In lista de mai jos veti gasi termeni folositi in matematica, sfaturile de pronuntie se gasesc pe ultima coloana

Romana - Engleza (Pronuntie)
adunarea - addition (adişăn)
plus - plus (plas)
scaderea - subtraction (sub-trac-şăn)
minus - minus (mainăs)
inmultirea - multiplication (mul-ti-pli-chei-şăn)
inmultit cu / ori - multiplied by (mul-ti-plaid bai)
impărtirea - division (di-vi-jăn)
impărtit la - divided by (di-vai-ded bai)
este egal cu - equals (icuăls)

In finalul acestei lectii va vom oferi o lista ce contine cateva propozitii de baza utile atunci cand veti purta conversatii cu sau despre numere in limba engleza.

Romana - Engleza (Pronuntie)
Cand este ziua ta de nastere? - When is your birthday? (uen iz ior bărtdei?)

Cand e ziua ta? - When is your birthday? (uen iz ior bărtdei?)

Sunt nascut pe intai August - I was born on August first (ai uăz born on august fărst)

Sunt nascut pe 12 (doisprezece) Februarie 1990 - I was born on 12 (twelve) February 1990 (ai uăz born on tu-elf februari uan tau-zănt nain handrăt nainti / nain-tin nainti)

Eu sunt nascut in 1994 - I'm born in 1994 (ai em born in uan tau-zănt nain handrăt nainti-foăr / nain-tin nainti-foăr)

Alte articole interesante pe Cursurio.com
Numerele in limba Franceza
Numerele in limba Germana

Invata Engleza Online - Curs Gratuit de limba Engleza
Lectia 1 - Alfabetul in limba Engleza
Lectia 2 - Numerele in limba Engleza
Lectia 3 - Zilele Saptamanii in limba Engleza
Lectia 4 - Lunile Anului in limba Engleza
Lectia 5 - Culorile in limba Engleza
Lectia 6 - Cuvinte Engleza Romana Dictionar
Lectia 7 - Cuvinte Romana Engleza Dictionar

Despre CursuriO.com - Invata Gratuit - Cursuri Online, Articole Educationale si Informationale in limba Romana

Ma numesc Andrei Ionita, sunt creatorul si propietarul site-urilor cursurio.com si edvog.com , de asemenea, am creat si detin drepturile pentru toate produsele asociate cu aceste entitati web, exemple de produse ar fi: jocuri, muzica, filme si multe altele... Imi place sa scriu articole pe subiecte pe care eu personal le consider interesante in aceasta lume, in mare parte scriu articole educationale si informationale, dar nu numai, pe site-urile mele puteti gasi si articole fara un subiect principal. In afara de a fi un scriitor de articole web, sunt si un dezvoltator de jocuri video (jocuri pc, jocuri mobile...), producator de muzica si creator video (animatii, efecte, design etc...) Daca iti plac jocurile platformer sau runner puteti sa incercati jocurile create de mine pe Steam si Google Play. Daca iti place muzica relaxanta ambientala puteti sa urmariti canalul de Youtube Edvog, profilul de Spotify, profilul de iTunes, profilul de SoundCloud sau profilul de Google Play Music. Cine stie? Poate urmatorul joc favorit sau melodie favorita va fi creata de mine :) Daca vreti sa imi sustineti proiectele, puteti sa jucati jocuri create de mine, sa ascultati muzica creata de mine, sau sa faceti o donatie PayPal, orice forma de sustinere veti alege Va multumesc si va urez o zi placuta!

Articolele mele educationale in limba romana cu ajutorul carora puteti invata o limba straina (Engleza, Germana si Franceza) au fost citite de peste 18 milione de ori pe parcursul a 8 ani de zile, in viitorul apropiat voi scrie articole educationale si informationale pe o gama mai larga de subiecte, articole care sper ca vor avea acelasi impact daca nu chiar si mai mare. In multe din viitoarele mele articole voi oferi informatii de baza, iar pentru informatii avansate va voi recomanda site-ul meu in engleza edvog.com (De ce prefer sa scriu si sa ma identific cu Edvog.com ? Raspunsul este simplu, deoarece, vreau ca informatiile si produsele mele sa fie accesate la scara mondiala) Daca nu stiti limba engleza nu este nici o problema o puteti invata pe cursurio.com la fel ca multi alti romani dinaintea dumneavoastra :) Important! Toate articolele si cursurile oferite de cursurio.com sunt gratuite.

Edvog.com / Andrei Ionita pe internet

Edvog YoutubeEdvog Google PlayEdvog SteamAI Edvog pe SpotifyAI Edvog pe Google Play MusicAI Edvog pe iTunesAI Edvog pe SoundCloudSustineti Proiectele Mele Faceti O Donatie PayPal

Comentarii

 1. Multumim de ajutor, ne este de un real folos, mai ales pentru copii.

  RăspundețiȘtergere
 2. Va multumim din suflet(este putin spus) pentru munca depusa in favoarea celor care sunt la inceput cu engleza!!!

  RăspundețiȘtergere
 3. Mulțumesc Frumos,Foarte Mult De Ajutor !

  RăspundețiȘtergere
 4. Niciodata nu m-am gandit ca este asa de usor sa inveti numerele in limba engleza, multumesc pentru bunavointa dumneavoastra

  RăspundețiȘtergere
 5. Sunt foarte multumit,nu toti am invatat engleza sau nu am fost interesati la momentul cand trebuia sa invatam,asta e cea mai usoara metoda!MULTUMIM FRUMOS!

  RăspundețiȘtergere
 6. Multumesc pentru asa lectie. E foarte usor de invatat dupa ea.

  RăspundețiȘtergere
 7. Iubesc acest site. E foarte folositor...

  RăspundețiȘtergere
 8. Foarte tare aici pot invata foarte rapid si simpul super.!

  RăspundețiȘtergere
 9. Multumesc, mi-au fost de folos!!!

  RăspundețiȘtergere
 10. foarte tare!!! ma bucur tare mult de acest site... multumesc!

  RăspundețiȘtergere
 11. 😘 ACUM POT SA PRONUNȚ CORECT DATORITĂ ACESTUI SITE.SUPER BUN CA V-AȚI GÂNDIT SI LA NOI SI NE-ATI OFERIT SI VARIANTA CUM SE PRONUNȚĂ.MULTUMEEEESC😘😘

  RăspundețiȘtergere
 12. Răspunsuri
  1. Cel mai...tare...site...varianta ce-a mai bună de a invăța repede...si de a pronunța😉😉Vă mulțumesc mult

   Ștergere

Trimiteți un comentariu