Numeralul in limba Engleza

Aici vei invata numeralul ordinal in limba engleza, aceasta lectie este oferita de cursurio.com .

În continuare, veţi învăţa numeralele ordinale de la 1 la 100 în limba engleză. Numeralul ordinal în limba engleză se formează conform următorului model: numeralul cardinal + terminaţia -th (excepţie fac zecile fixe unde -y final se transformă în -ie, şi următoarele 7 numerale ordinale: first (1st), second (2nd), third (3rd), fifth (5th), eighth (8th), ninth (9th), twelfth (12th). Numeralul ordinal în limba engleză are o singură formă pentru ambele genuri (mas. sau fem.). În tabelul următor găsiţi numeralele ordinale în engleză de la 1 la 100, forma I este varianta prescurtată iar forma II este varianta completă, sfaturile de pronunţie sunt valabile pentru ambele forme.

I II Pronunţie
the 1st
the 2nd
the 3rd
the 4th
the 5th
the 6th
the 7th
the 8th
the 9th
the 10th
the first
the second
the third
the fourth
the fifth
the sixth
the seventh
the eighth
the ninth
the tenth
dă fărst
dă secănd
dă tărd
dă forft
dă fift
dă sixt
dă sevănt
dă eitf
dă naint
dă tent
the 11th
the 12th
the 13th
the 14th
the 15th
the 16th
the 17th
the 18th
the 19th
the 20th
the eleventh
the twelfth
the thirteenth
the fourteenth
the fifteenth
the sixteenth
the seventeenth
the eighteenth
the nineteenth
the twentieth
dă ilevănt
dă tuelft
dă tărd-tint
dă for-tint
dă fif-tint
dă six-tint
dă sevăn-tint
dă ei-tint
dă nain-tint
dă tuen-tiet
the 21st the twenty-first dă tuenti-fărst
the 22nd the twenty-second dă tuenti-secănd
the 23rd the twenty-third dă tuenti-tărd
the 30th
the 40th
the 50th
the 60th
the 70th
the 80th
the 90th
the 100th
the thirtieth
the fortieth
the fiftieth
the sixtieth
the seventieth
the eightieth
the ninetieth
the one hundredth
dă făr-tiet
dă for-tiet
dă fif-tiet
dă six-tiet
dă sevăn-tiet
dă ei-tiet
dă nain-tiet
dă uan handrăt

Cea mai uzuală întrebuinţare găsită numeralelor ordinale în limba engleză, este în exprimarea datei, ele pot fi aşezate înainte sau după lunile anului, de exemplu: the 17th of August 1995 sau August (the) 17th, 1995 (dacă numeralul ordinal este aşezat după lunile anului atunci cuvântul of nu mai este folosit). În nume de regi sau regine, numeralele ordinale sunt scrise în cifre romane. de exemplu: Edward III – Edward the Third. Când avem numerale ordinale compuse, doar ultima parte primeşte termiaţia -th, de exemplu: the 84th – the eighty-fourth.


Invata Engleza Online - Curs Gratuit de limba Engleza
Lectia 1 - Alfabetul in limba Engleza
Lectia 2 - Numerele in limba Engleza
Lectia 3 - Zilele Saptamanii in limba Engleza
Lectia 4 - Lunile Anului in limba Engleza
Lectia 5 - Culorile in limba Engleza
Lectia 6 - Cuvinte Engleza Romana Dictionar
Lectia 7 - Cuvinte Romana Engleza Dictionar

Despre CursuriO.com - Invata Gratuit - Cursuri Online, Articole Educationale si Informationale in limba Romana

Ma numesc Andrei Ionita, sunt creatorul si propietarul site-urilor cursurio.com si edvog.com , de asemenea, am creat si detin drepturile pentru toate produsele asociate cu aceste entitati web, exemple de produse ar fi: jocuri, muzica, filme si multe altele... Imi place sa scriu articole pe subiecte pe care eu personal le consider interesante in aceasta lume, in mare parte scriu articole educationale si informationale, dar nu numai, pe site-urile mele puteti gasi si articole fara un subiect principal. In afara de a fi un scriitor de articole web, sunt si un dezvoltator de jocuri video (jocuri pc, jocuri mobile...), producator de muzica si creator video (animatii, efecte, design etc...) Daca iti plac jocurile platformer sau runner puteti sa incercati jocurile create de mine pe Steam si Google Play. Daca iti place muzica relaxanta ambientala puteti sa urmariti canalul de Youtube Edvog, profilul de Spotify, profilul de iTunes, profilul de SoundCloud sau profilul de Google Play Music. Cine stie? Poate urmatorul joc favorit sau melodie favorita va fi creata de mine :) Daca vreti sa imi sustineti proiectele, puteti sa jucati jocuri create de mine, sa ascultati muzica creata de mine, sau sa faceti o donatie PayPal, orice forma de sustinere veti alege Va multumesc si va urez o zi placuta!

Articolele mele educationale in limba romana cu ajutorul carora puteti invata o limba straina (Engleza, Germana si Franceza) au fost citite de peste 18 milione de ori pe parcursul a 8 ani de zile, in viitorul apropiat voi scrie articole educationale si informationale pe o gama mai larga de subiecte, articole care sper ca vor avea acelasi impact daca nu chiar si mai mare. In multe din viitoarele mele articole voi oferi informatii de baza, iar pentru informatii avansate va voi recomanda site-ul meu in engleza edvog.com (De ce prefer sa scriu si sa ma identific cu Edvog.com ? Raspunsul este simplu, deoarece, vreau ca informatiile si produsele mele sa fie accesate la scara mondiala) Daca nu stiti limba engleza nu este nici o problema o puteti invata pe cursurio.com la fel ca multi alti romani dinaintea dumneavoastra :) Important! Toate articolele si cursurile oferite de cursurio.com sunt gratuite.

Edvog.com / Andrei Ionita pe internet

Edvog YoutubeEdvog Google PlayEdvog SteamAI Edvog pe SpotifyAI Edvog pe Google Play MusicAI Edvog pe iTunesAI Edvog pe SoundCloudSustineti Proiectele Mele Faceti O Donatie PayPal

Comentarii