Membrii Familiei / Familia in limba Engleza

In aceasta lectie oferita de CursuriO.com veti invata cuvinte si expresii de baza folosite in momentul in care doriti sa va prezentati familia / membrii familiei in limba engleza. Tabelele de mai jos contin traducerea din romana in engleza a celor mai comune grade de rudenie.


Membrii familiei Vocabular - Family members Vocabulary
în Românăîn EnglezăPronunţia / Se citeşte:
părinţiparentsperănţ
tatăfatherfadăr
mamămothermadăr
fratebrotherbradăr
frate vitregstep brother / half brotherstep bradăr / half bradăr
sorăsistersistăr
soră vitregăstepsister / half-sisterstepsistăr / half-sistăr
buniculgrandfather / grandpagrendfadăr / grenpa
bunicagrandmother / grandmagrendmadăr / grenma
bunicuţăgrannygreni
străbunicgreat-grandfathergreit-grendfadăr
străbunicăgreat-grandmothergreit-grendmadăr
unchiuncleancăl
mătuşăauntant
vărcousin / cozcazăn / căz
verişoarăcousincazăn
soţulhusbandhazbănd
soţiawifeuaif
copiichildrencildrăn
gemeniitwinstuinz
fiulsonsan
băiatulboyboi
fiicadaughterdoutăr
fatagirlgărl
nepotulgrandson / nephewgrendsan / nefiu
nepoatagranddaughter / niecegrend-doutăr / nis
naşulgodfathergadfadăr
naşagodmothergadmadăr
socrufather-in-lawfadăr-in-lo
soacrămother-in-lawmadăr-in-lo
cumnatbrother-in-lawbradăr-in-lo
cumnatăsister-in-lawsistăr-in-lo


Cuvântul "rude" nu se află în tabelul de mai sus dar este un cuvânt important ce poate fi folosit în numeroase circumstanţe: rude - relatives (se pronunţă: relativs).

Cuvintele "Domnul (Dl.)" şi "Doamna (D-na.)" sunt extrem de folosite atunci când doriţi să fiţi politicoşi, spre exemplu: Domnul (Dl.) Marius a sosit alături de Doamna (D-na.) Georgiana - Mister (Mr.) Marius arrived with Misses (Mrs.) Georgiana ; sau o interjecţie des întâlnită la televizor: Doamnelor şi Domnilor! Bine aţi venit - Ladies and Gentlemen! Welcome.


În continuare vom învăţa câteva fraze, propoziţii şi întrebări de bază în limba Engleză, toate în strânsă legătură cu subiectul principal al acestei lecţii:Acesta este tatăl meu | Aceasta este mama mea - This is my father | This is my mother (pronunţia : dis iz mai fadăr / dis iz mai madăr)
Observaţie! this is my... se foloseşte la fel indiferent de genul substantivului.
Fratele meu este un profesor de matematică - My brother is a math teacher (pronunţia : mai bradăr iz ă mat ticiăr)
Am doi fraţi şi două surori - I have two brothers and two sisters (pronunţia : ai heav tu bradărz end tu sistărz)
Soţia mea este avocat - My wife is a lawyer (pronunţia : mai uaif iz ă loiăr)
Sunteţi casătorit(ă)? - Are you married? (pronunţia : ar iu merid?)
Sunt divorţat(ă) - I am divorced (pronunţia : ai em divorst)
Fiul meu locuieşte în Spania - My son lives in Spain (pronunţia : mai san livs in spein)Invata Engleza Online - Curs Gratuit de limba Engleza
Lectia 1 - Alfabetul in limba Engleza
Lectia 2 - Numerele in limba Engleza
Lectia 3 - Zilele Saptamanii in limba Engleza
Lectia 4 - Lunile Anului in limba Engleza
Lectia 5 - Culorile in limba Engleza
Lectia 6 - Cuvinte Engleza Romana Dictionar
Lectia 7 - Cuvinte Romana Engleza Dictionar

Despre CursuriO.com - Invata Gratuit - Cursuri Online, Articole Educationale si Informationale in limba Romana

Ma numesc Andrei Ionita, sunt creatorul si propietarul site-urilor cursurio.com si edvog.com , de asemenea, am creat si detin drepturile pentru toate produsele asociate cu aceste entitati web, exemple de produse ar fi: jocuri, muzica, filme si multe altele... Imi place sa scriu articole pe subiecte pe care eu personal le consider interesante in aceasta lume, in mare parte scriu articole educationale si informationale, dar nu numai, pe site-urile mele puteti gasi si articole fara un subiect principal. In afara de a fi un scriitor de articole web, sunt si un dezvoltator de jocuri video (jocuri pc, jocuri mobile...), producator de muzica si creator video (animatii, efecte, design etc...) Daca iti plac jocurile platformer sau runner puteti sa incercati jocurile create de mine pe Steam si Google Play. Daca iti place muzica relaxanta ambientala puteti sa urmariti canalul de Youtube Edvog, profilul de Spotify, profilul de iTunes, profilul de SoundCloud sau profilul de Google Play Music. Cine stie? Poate urmatorul joc favorit sau melodie favorita va fi creata de mine :) Daca vreti sa imi sustineti proiectele, puteti sa jucati jocuri create de mine, sa ascultati muzica creata de mine, sau sa faceti o donatie PayPal, orice forma de sustinere veti alege Va multumesc si va urez o zi placuta!

Articolele mele educationale in limba romana cu ajutorul carora puteti invata o limba straina (Engleza, Germana si Franceza) au fost citite de peste 18 milione de ori pe parcursul a 8 ani de zile, in viitorul apropiat voi scrie articole educationale si informationale pe o gama mai larga de subiecte, articole care sper ca vor avea acelasi impact daca nu chiar si mai mare. In multe din viitoarele mele articole voi oferi informatii de baza, iar pentru informatii avansate va voi recomanda site-ul meu in engleza edvog.com (De ce prefer sa scriu si sa ma identific cu Edvog.com ? Raspunsul este simplu, deoarece, vreau ca informatiile si produsele mele sa fie accesate la scara mondiala) Daca nu stiti limba engleza nu este nici o problema o puteti invata pe cursurio.com la fel ca multi alti romani dinaintea dumneavoastra :) Important! Toate articolele si cursurile oferite de cursurio.com sunt gratuite.

Edvog.com / Andrei Ionita pe internet

Edvog YoutubeEdvog Google PlayEdvog SteamAI Edvog pe SpotifyAI Edvog pe Google Play MusicAI Edvog pe iTunesAI Edvog pe SoundCloudSustineti Proiectele Mele Faceti O Donatie PayPal

Comentarii