Culorile in limba Engleza

In aceasta lectie oferita de cursurio.com veti invata culorile in limba engleza cu sfaturi de pronuntie si fraze de baza. Culorile sunt unele dintre cele mai importante adjective folosite intr-o limba, deoarece cu ajutorul lor, puteti descrie nenumarate lucruri: obiecte, fiinte, fenomene ale naturii, etc.

Culorile in Engleza Audio-Video

Pentru a asculta culorile in engleza si pronuntia acestora, va recomandam clipul video de mai jos.


Urmariti canalul de Youtube CursuriO pentru a vizualiza mai multe filmulete educationale

Exista doua variante acceptate de a scrie cuvantul culoare in limba engleza, in Marea Britanie se foloseste colour iar in America color, pentru pluralul culori se adauga la finalul fiecarei variante un s la final, devenind astfel colours / colors. Mai jos veti invata denumirea celor mai importante culori in engleza impreuna cu pronuntia acestora:

Romana - Engleza (Pronuntie)
alb - white (uait)
negru - black (bleac)
gri - gray (grei)
rosu - red (red)
albastru - blue (blu)
verde - green (grin)
galben - yellow (ielou)
portocaliu - orange (orăngi)
roz - pink (pinc)
violet - purple (păr-păl)
maro - brown (braun)
argintiu - silver (silvăr)
auriu - gold (gold)

Daca doriti sa intrebati Care este culoare ta / dvs. favorita? in limba engleza veti spune What is your favorite color? (uat iz ior fei-vrit ca-lăr), your este utilizat atat in mod formal cat si in mod informal. Daca doriti sa raspundeti la intrebare, puteti spune Culoarea mea preferată este... - My favorite color is... (mai fei-vrit ca-lăr iz), in spatiul punctat puteti utiliza culoarea dvs. preferata.

Pentru a face referire la nuantele unei anumite culori se folosesc cuvintele light pentru nuante deschise, cuvantul dark pentru nuante inchise si bright pentru cele luminoase, mai jos vom oferi cateva exemple:

Romana - Engleza (Pronuntie)
albastru deschis - light blue (lait blu)
verde inchis - dark green (darc grin)
galben luminos - bright yellow (brait ielou)

nuanta / umbra - shade (șeid)
nuante / umbre - shades (seidz)
nuanta de rosu - shade of red (șeid of red)

Daca vrei sa descrii o culoare dar nu stii sa o definesti exact poti adauga sufixul -ish , mai jos vom oferi cateva exemple:

Romana - Engleza (Pronuntie)
rosiatic - redish (rediș)
albastrui - blueish (bluiș)

In lista de mai jos puteti studia cele mai comune culori ale parului traduse in limba engleza:

Romana - Engleza (Pronuntie)
par negru - black hair (bleac her)
par blond - blond hair (blond her)
par saten - brown hair (braun her)
par roscat - red hair (red her)
par gri - gray hair (grei her)
par alb - white hair (uait her)

In continuare veti studia trei metode diferite de a folosi o culoare in engleza intr-o propozitie:

1. Verbul a fi + numele culorii

Geanta mea este galbena - My purse is yellow (mai părs iz ielău)

2. Numele culorii + un substantiv

Perna alba este a mea - The white pillow is mine (dă uait pilău iz main)

3. Numele culorii este substantivul

Verde este culoarea ochilor mei - Green is the colour of my eyes (grin iz dă calăr of mai aiz)

Mai jos veti studia diferite exemple de propozitii, fraze si expresii traduse in limba engleza cu sfaturi de pronuntie, exemplele sunt in stransa legatura cu subiectul principal al acestei lectii:

Ce culoare este? - What color is it? (uat calăr iz it)

Are culoarea rosie / Este rosie - It has the color red / It is red (it hez dă calăr red / it iz red)

In ce culoare vrei sa-ti vopsesti parul? - In what color do you want to dye your hair? (in uat calăr iu uant tu dai ior her)

Imi plac rochiile colorate - I like colorful dresses (i laic calărfol dresiz)

cea mai buna culoare a parului - best hair color (best her calăr)

ati vopsi parul - to dye your hair (tu dai ior her)

Alte articole interesante pe Cursurio.com
Culorile in limba Germana
Culorile in limba Franceza

Invata Engleza Online - Curs Gratuit de limba Engleza
Lectia 1 - Alfabetul in limba Engleza
Lectia 2 - Numerele in limba Engleza
Lectia 3 - Zilele Saptamanii in limba Engleza
Lectia 4 - Lunile Anului in limba Engleza
Lectia 5 - Culorile in limba Engleza
Lectia 6 - Cuvinte Engleza Romana Dictionar
Lectia 7 - Cuvinte Romana Engleza Dictionar

Despre CursuriO.com - Invata Gratuit - Cursuri Online, Articole Educationale si Informationale in limba Romana

Ma numesc Andrei Ionita, sunt creatorul si propietarul site-urilor cursurio.com si edvog.com , de asemenea, am creat si detin drepturile pentru toate produsele asociate cu aceste entitati web, exemple de produse ar fi: jocuri, muzica, filme si multe altele... Imi place sa scriu articole pe subiecte pe care eu personal le consider interesante in aceasta lume, in mare parte scriu articole educationale si informationale, dar nu numai, pe site-urile mele puteti gasi si articole fara un subiect principal. In afara de a fi un scriitor de articole web, sunt si un dezvoltator de jocuri video (jocuri pc, jocuri mobile...), producator de muzica si creator video (animatii, efecte, design etc...) Daca iti plac jocurile platformer sau runner puteti sa incercati jocurile create de mine pe Steam si Google Play. Daca iti place muzica relaxanta ambientala puteti sa urmariti canalul de Youtube Edvog, profilul de Spotify, profilul de iTunes, profilul de SoundCloud sau profilul de Google Play Music. Cine stie? Poate urmatorul joc favorit sau melodie favorita va fi creata de mine :) Daca vreti sa imi sustineti proiectele, puteti sa jucati jocuri create de mine, sa ascultati muzica creata de mine, sau sa faceti o donatie PayPal, orice forma de sustinere veti alege Va multumesc si va urez o zi placuta!

Articolele mele educationale in limba romana cu ajutorul carora puteti invata o limba straina (Engleza, Germana si Franceza) au fost citite de peste 18 milione de ori pe parcursul a 8 ani de zile, in viitorul apropiat voi scrie articole educationale si informationale pe o gama mai larga de subiecte, articole care sper ca vor avea acelasi impact daca nu chiar si mai mare. In multe din viitoarele mele articole voi oferi informatii de baza, iar pentru informatii avansate va voi recomanda site-ul meu in engleza edvog.com (De ce prefer sa scriu si sa ma identific cu Edvog.com ? Raspunsul este simplu, deoarece, vreau ca informatiile si produsele mele sa fie accesate la scara mondiala) Daca nu stiti limba engleza nu este nici o problema o puteti invata pe cursurio.com la fel ca multi alti romani dinaintea dumneavoastra :) Important! Toate articolele si cursurile oferite de cursurio.com sunt gratuite.

Edvog.com / Andrei Ionita pe internet

Edvog YoutubeEdvog Google PlayEdvog SteamAI Edvog pe SpotifyAI Edvog pe Google Play MusicAI Edvog pe iTunesAI Edvog pe SoundCloudSustineti Proiectele Mele Faceti O Donatie PayPal

Comentarii

Trimiteți un comentariu