Treceți la conținutul principal

Alfabetul in Engleza

Alfabetul limbii engleze este identic cu cel romanesc, doar pronuntia literelor difera. Alfabetul in engleza contine 26 de litere dintre care 5 sunt vocale (a, e, i, o, u), la fel ca in limba romana literele in engleza se pot scrie cu majuscula (A) sau litera mica (a). Pe aceasta pagina puteti studia alfabetul simplu dar si alfabetul fonetic englez, aceasta lectie este oferita de CursuriO.com

Daca doriti sa studiati pronuntia cuvintelor in limba engleza va recomand articolul Pronuntia in Engleza

Alfabetul in Engleza Audio-Video

Cu ajutorul clipului video de mai jos puteti invata alfabetul englez si pronuntia in limba engleza a celor 26 de litere din alfabetVideo / filmuletul / clipul educational de mai sus este proprietate cursurio.com - a fost creat pentru a fi vizionat de vizitatori site-ului cursurio.com - distributia lui pe alte website-uri nu este permisa.

In continuare puteti studia alfabetul englez si pronuntia literelor, pronuntia se gaseste in paranteze:
A a (ei), B b (bi), C c (si), D d (di), E e (i), F f (ef), G g (gi), H h (eici), I i (ai), J j (gei), K k (chei), L l (el), M m (em), N n (en), O o (o), P p (pi), Q q (chiu), R r (ar), S s (es), T t (ti), U u (iu), V v (vi), W w (dabal iu), X x (ecs), Y y (uai), Z z (zi).

In limba engleza nu exista litere cu diacritice, se gasesc exceptii in cuvinte imprumutate din alte limbi. Cele mai folosite litere din limba engleza sunt vocala e si consoana t, la polul opus literele z si q. Caracterul ampersand & reprezinta in limba engleza cuvantul and tradus in romana inseamna si, spre exemplu: Bill & Rose – Bill and Rose – Bill si Rose (in romana). Caracterul ampersand & nu este considerat a fi o litera din alfabetul limbii engleze.

Invata sa spui corect un nume pe litere in engleza

In continuare, vom studia alfabetul fonetic englez si pe baza acestuia vom invata sa spunem corect un nume pe litere in limba engleza. Am adaugat o pronuntie scrisa in paranteze pentru denumirile cu un oarecare grad de dificultate:
Alfa/Alpha, Bravo, Charlie (ciarli), Delta, Echo, Foxtrot, Golf, Hotel, India, Juliet (giuliet), Kilo (chilo), Lima, Mike (maic), November (novembăr), Oscar, Papa, Quebec (cubec), Romeo (romio), Sierra (siera), Tango, Uniform (iuniform), Victor (victăr), Whiskey (uischi), X-Ray (ecs-rei), Yankee (ianchi), Zulu.

Modul recomandat de a spune un nume pe litere în limba engleza:

Una din variantele cel mai des intalnite in limba romana, atunci cand vrem sa spune un nume pe litere (vom folosi, de exemplu numele Marius), este: M de la Maria, A de la Ana, R de la Radu, I de la Ion, U de la Udrea, S de la Sandu. In limba engleza este aproximativ aceeasi formula, schimbarile fiind:

- in loc de ‘de la‘ vom utiliza ‘for‘
- iar in locul numelor Maria, Ana, Radu, Ion, Udrea si Sandu vom folosi varianta engleza, si anume: Mike, Alfa, Romeo, India, Uniform si Sierra

Daca doriti sa spuneti ‘la fel ca prima litera din…’ puteti folosi exprimarea ‘like the first letter of...’.
Marius in limba engleza, pe litere, se spune: M for Mike, A for Anton, R for Romeo, I for India, U for Uniform, S for Sierra.

In finalul acestei lectii va vom oferi o lista ce contine cateva propozitii de baza utile atunci cand doriti sa spuneti un nume pe litere in limba engleza.

Romana - Engleza (Pronuntie)
Care este numele dvs.? - What is your name? (uat iz ior neim)

Care este numele dvs. de familie? - What is your last name? (uat iz ior last neim)

Numele meu este... - My name is... (mai neim iz)

Puteti spune numele dvs. pe litere, va rog? - Can you spell your name, please? (chen iu spel ior neim, pliz)

Da, pot. - Yes, I can. (ies, ai chen)

Lectii de baza limba Engleza:
Invata Engleza Online
Lectia 1 - Alfabetul in Engleza
Lectia 2 - Numerele in Engleza
Lectia 3 - Zilele Saptamanii in Engleza
Lectia 4 - Lunile Anului in Engleza
Lectia 5 - Culorile in Engleza
Lectia 6 - Cuvinte Engleza Romana Dictionar
Lectia 7 - Cuvinte Romana Engleza Dictionar

Alte articole interesante pe Cursurio.com
Alfabetul in Franceza
Alfabetul in Germana

Despre CursuriO: Site-ul nostru CursuriO.com este creat si dedicat persoanelor care vor sa studieze si sa invete ceva nou, pentru moment oferim posibilitatea de a invata limba engleza, limba franceza si limba germana. Cursurile noastre sunt gratuite si pot fi accesate online de oricine. Toate cursurile contin lectii atent analizate pentru a usura munca persoanelor dornice de a studia si invata.

Ro: Nu vindem carti, cd-uri sau alte produse, nu suntem un magazin online, nu dorim donatii de la vizitatori site-ului nostru. Nu oferim nici un fel de asigurari si nu garantam nimic, articolele de pe acest site au scop informativ.
EN: We do not sell books, CDs or other products, we are not an online store, we do not want donations from our visitors. We do not offer any kind of insurance and we do not guarantee anything, the articles on this site are for informational purposes.

Comentarii

Trimiteți un comentariu