Alfabetul in limba Engleza

In aceasta lectie veti invata Alfabetul limbii engleze care este identic cu cel romanesc, doar pronuntia literelor difera. Alfabetul in engleza contine 26 de litere dintre care 5 sunt vocale (a, e, i, o, u), la fel ca in limba romana literele in engleza se pot scrie cu majuscula (A) sau litera mica (a). Pe aceasta pagina puteti studia alfabetul simplu dar si alfabetul fonetic englez.

Daca doriti sa studiati pronuntia cuvintelor in limba engleza va recomand articolul Pronuntia in Engleza

Alfabetul in Engleza cu pronuntie | Lectie Audio - Video

Cu ajutorul clipului video de mai jos puteti invata alfabetul englez si pronuntia in limba engleza a celor 26 de litere din alfabet


Urmariti canalul de Youtube CursuriO pentru a vizualiza mai multe filmulete educationale

In continuare puteti studia alfabetul englez si pronuntia literelor, pronuntia se gaseste in paranteze:
A a (ei), B b (bi), C c (si), D d (di), E e (i), F f (ef), G g (gi), H h (eici), I i (ai), J j (gei), K k (chei), L l (el), M m (em), N n (en), O o (o), P p (pi), Q q (chiu), R r (ar), S s (es), T t (ti), U u (iu), V v (vi), W w (dabal iu), X x (ecs), Y y (uai), Z z (zi).

In limba engleza nu exista litere cu diacritice, se gasesc exceptii in cuvinte imprumutate din alte limbi. Cele mai folosite litere din limba engleza sunt vocala 'e' si consoana 't', la polul opus literele 'z' si 'q'. Caracterul ampersand '&' reprezinta in limba engleza cuvantul 'and' tradus in romana inseamna 'si', spre exemplu: Bill & Rose – Bill and Rose – Bill si Rose (in romana). Caracterul ampersand '&' nu este considerat a fi o litera din alfabetul limbii engleze.

Invata sa spui corect un nume pe litere in engleza

In continuare, vom studia alfabetul fonetic englez si pe baza acestuia vom invata sa spunem corect un nume pe litere in limba engleza. Am adaugat o pronuntie scrisa in paranteze pentru denumirile cu un oarecare grad de dificultate:
Alfa/Alpha, Bravo, Charlie (ciarli), Delta, Echo, Foxtrot, Golf, Hotel, India, Juliet (giuliet), Kilo (chilo), Lima, Mike (maic), November (novembăr), Oscar, Papa, Quebec (cubec), Romeo (romio), Sierra (siera), Tango, Uniform (iuniform), Victor (victăr), Whiskey (uischi), X-Ray (ecs-rei), Yankee (ianchi), Zulu.

Modul recomandat de a spune un nume pe litere în limba engleza:

Una din variantele cel mai des intalnite in limba romana, atunci cand vrem sa spune un nume pe litere (vom folosi, de exemplu numele Marius), este:
M de la Maria, A de la Ana, R de la Radu, I de la Ion, U de la Udrea, S de la Sandu. In limba engleza este aproximativ aceeasi formula, schimbarile fiind:

- in loc de 'de la' vom utiliza 'for'
- iar in locul numelor Maria, Ana, Radu, Ion, Udrea si Sandu vom folosi varianta engleza, si anume: Mike, Alfa, Romeo, India, Uniform si Sierra

Daca doriti sa spuneti 'la fel ca prima litera din…' puteti folosi exprimarea 'like the first letter of...'.
Marius in limba engleza, pe litere, se spune: M for Mike, A for Anton, R for Romeo, I for India, U for Uniform, S for Sierra.

In finalul acestei lectii va vom oferi o lista ce contine cateva propozitii de baza utile atunci cand doriti sa spuneti un nume pe litere in limba engleza.

Care este numele dvs.? - What is your name? (uat iz ior neim)

Care este numele dvs. de familie? - What is your last name? (uat iz ior last neim)

Numele meu este... - My name is... (mai neim iz)

Puteti spune numele dvs. pe litere, va rog? - Can you spell your name, please? (chen iu spel ior neim, pliz)

Da, pot. - Yes, I can. (ies, ai chen)

Alte articole interesante pe Cursurio.com
Alfabetul in limba Franceza
Alfabetul in limba Germana

Invata Engleza Online - Curs Gratuit de limba Engleza
Lectia 1 - Alfabetul in limba Engleza
Lectia 2 - Numerele in limba Engleza
Lectia 3 - Zilele Saptamanii in limba Engleza
Lectia 4 - Lunile Anului in limba Engleza
Lectia 5 - Culorile in limba Engleza
Lectia 6 - Cuvinte Engleza Romana Dictionar
Lectia 7 - Cuvinte Romana Engleza Dictionar

Comentarii

Trimiteți un comentariu

Ce parere ai de lectia invatata? A fost folositoare pentru tine? Ai intrebari? Scrie parerea ta!