Alfabetul in limba Engleza

Alfabetul limbii engleze este identic cu cel romanesc, doar pronuntia literelor difera. Alfabetul in engleza contine 26 de litere dintre care 5 sunt vocale (a, e, i, o, u), la fel ca in limba romana literele in engleza se pot scrie cu majuscula (A) sau litera mica (a). Pe aceasta pagina puteti studia alfabetul simplu dar si alfabetul fonetic englez, aceasta lectie este oferita de CursuriO.com

Daca doriti sa studiati pronuntia cuvintelor in limba engleza va recomand articolul Pronuntia in Engleza

Alfabetul in Engleza Audio-Video

Cu ajutorul clipului video de mai jos puteti invata alfabetul englez si pronuntia in limba engleza a celor 26 de litere din alfabet


Urmariti canalul de Youtube CursuriO pentru a vizualiza mai multe filmulete educationale

In continuare puteti studia alfabetul englez si pronuntia literelor, pronuntia se gaseste in paranteze:
A a (ei), B b (bi), C c (si), D d (di), E e (i), F f (ef), G g (gi), H h (eici), I i (ai), J j (gei), K k (chei), L l (el), M m (em), N n (en), O o (o), P p (pi), Q q (chiu), R r (ar), S s (es), T t (ti), U u (iu), V v (vi), W w (dabal iu), X x (ecs), Y y (uai), Z z (zi).

In limba engleza nu exista litere cu diacritice, se gasesc exceptii in cuvinte imprumutate din alte limbi. Cele mai folosite litere din limba engleza sunt vocala e si consoana t, la polul opus literele z si q. Caracterul ampersand & reprezinta in limba engleza cuvantul and tradus in romana inseamna si, spre exemplu: Bill & Rose – Bill and Rose – Bill si Rose (in romana). Caracterul ampersand & nu este considerat a fi o litera din alfabetul limbii engleze.

Invata sa spui corect un nume pe litere in engleza

In continuare, vom studia alfabetul fonetic englez si pe baza acestuia vom invata sa spunem corect un nume pe litere in limba engleza. Am adaugat o pronuntie scrisa in paranteze pentru denumirile cu un oarecare grad de dificultate:
Alfa/Alpha, Bravo, Charlie (ciarli), Delta, Echo, Foxtrot, Golf, Hotel, India, Juliet (giuliet), Kilo (chilo), Lima, Mike (maic), November (novembăr), Oscar, Papa, Quebec (cubec), Romeo (romio), Sierra (siera), Tango, Uniform (iuniform), Victor (victăr), Whiskey (uischi), X-Ray (ecs-rei), Yankee (ianchi), Zulu.

Modul recomandat de a spune un nume pe litere în limba engleza:

Una din variantele cel mai des intalnite in limba romana, atunci cand vrem sa spune un nume pe litere (vom folosi, de exemplu numele Marius), este: M de la Maria, A de la Ana, R de la Radu, I de la Ion, U de la Udrea, S de la Sandu. In limba engleza este aproximativ aceeasi formula, schimbarile fiind:

- in loc de ‘de la‘ vom utiliza ‘for‘
- iar in locul numelor Maria, Ana, Radu, Ion, Udrea si Sandu vom folosi varianta engleza, si anume: Mike, Alfa, Romeo, India, Uniform si Sierra

Daca doriti sa spuneti ‘la fel ca prima litera din…’ puteti folosi exprimarea ‘like the first letter of...’.
Marius in limba engleza, pe litere, se spune: M for Mike, A for Anton, R for Romeo, I for India, U for Uniform, S for Sierra.

In finalul acestei lectii va vom oferi o lista ce contine cateva propozitii de baza utile atunci cand doriti sa spuneti un nume pe litere in limba engleza.

Romana - Engleza (Pronuntie)
Care este numele dvs.? - What is your name? (uat iz ior neim)

Care este numele dvs. de familie? - What is your last name? (uat iz ior last neim)

Numele meu este... - My name is... (mai neim iz)

Puteti spune numele dvs. pe litere, va rog? - Can you spell your name, please? (chen iu spel ior neim, pliz)

Da, pot. - Yes, I can. (ies, ai chen)

Alte articole interesante pe Cursurio.com
Alfabetul in limba Franceza
Alfabetul in limba Germana

Invata Engleza Online - Curs Gratuit de limba Engleza
Lectia 1 - Alfabetul in limba Engleza
Lectia 2 - Numerele in limba Engleza
Lectia 3 - Zilele Saptamanii in limba Engleza
Lectia 4 - Lunile Anului in limba Engleza
Lectia 5 - Culorile in limba Engleza
Lectia 6 - Cuvinte Engleza Romana Dictionar
Lectia 7 - Cuvinte Romana Engleza Dictionar

Despre CursuriO.com - Invata Gratuit - Cursuri Online, Articole Educationale si Informationale in limba Romana

Ma numesc Andrei Ionita, sunt creatorul si propietarul site-urilor cursurio.com si edvog.com , de asemenea, am creat si detin drepturile pentru toate produsele asociate cu aceste entitati web, exemple de produse ar fi: jocuri, muzica, filme si multe altele... Imi place sa scriu articole pe subiecte pe care eu personal le consider interesante in aceasta lume, in mare parte scriu articole educationale si informationale, dar nu numai, pe site-urile mele puteti gasi si articole fara un subiect principal. In afara de a fi un scriitor de articole web, sunt si un dezvoltator de jocuri video (jocuri pc, jocuri mobile...), producator de muzica si creator video (animatii, efecte, design etc...) Daca iti plac jocurile platformer sau runner puteti sa incercati jocurile create de mine pe Steam si Google Play. Daca iti place muzica relaxanta ambientala puteti sa urmariti canalul de Youtube Edvog, profilul de Spotify, profilul de iTunes, profilul de SoundCloud sau profilul de Google Play Music. Cine stie? Poate urmatorul joc favorit sau melodie favorita va fi creata de mine :) Daca vreti sa imi sustineti proiectele, puteti sa jucati jocuri create de mine, sa ascultati muzica creata de mine, sau sa faceti o donatie PayPal, orice forma de sustinere veti alege Va multumesc si va urez o zi placuta!

Articolele mele educationale in limba romana cu ajutorul carora puteti invata o limba straina (Engleza, Germana si Franceza) au fost citite de peste 18 milione de ori pe parcursul a 8 ani de zile, in viitorul apropiat voi scrie articole educationale si informationale pe o gama mai larga de subiecte, articole care sper ca vor avea acelasi impact daca nu chiar si mai mare. In multe din viitoarele mele articole voi oferi informatii de baza, iar pentru informatii avansate va voi recomanda site-ul meu in engleza edvog.com (De ce prefer sa scriu si sa ma identific cu Edvog.com ? Raspunsul este simplu, deoarece, vreau ca informatiile si produsele mele sa fie accesate la scara mondiala) Daca nu stiti limba engleza nu este nici o problema o puteti invata pe cursurio.com la fel ca multi alti romani dinaintea dumneavoastra :) Important! Toate articolele si cursurile oferite de cursurio.com sunt gratuite.

Edvog.com / Andrei Ionita pe internet

Edvog YoutubeEdvog Google PlayEdvog SteamAI Edvog pe SpotifyAI Edvog pe Google Play MusicAI Edvog pe iTunesAI Edvog pe SoundCloudSustineti Proiectele Mele Faceti O Donatie PayPal

Comentarii

Trimiteți un comentariu